Ελεεινές συκοφαντίες και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας

Πως θα του φαινόταν, άραγε του επιχειρηματία κ. Γιάννη Αλαφούζου, αν μάθαινε ότι κάποιος άλλος επιχειρηματίας, μιλώντας σε κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ εξεμέτισε εναντίον των επιχειρήσεών του ;

Πως θα αντιδρούσε αν ο ανταγωνιστής του επιχειρηματίας υποστήριζε πως στο τηλεοπτικό του κανάλι «γίνονται όργια ανομιών και ανηθικοτήτων», ότι «στην εφημερίδα του συγκροτήματός του γίνεται δημοσιογραφία διεφθαρμένη», ότι «ακολουθεί αντεργατική και απάνθρωπη πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του», ότι «κάποιες επιχειρήσεις ανταγωνιστών του πήραν φωτιά ή τινάχτηκαν στον αέρα επειδή

εμπόδιζαν τα σχέδιά του» και διάφορα τέτοια ;

Βεβαίως, επειδή τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, ο κ. Αλαφούζος, έξαλλος από οργή για τις άδικες καταγγελίες θα απαιτούσε από τον συκοφάντη ανταγωνιστή του να βγάλει στη δημοσιότητα τις όποιες αποδείξεις και ό,τι στοιχεία έχει, να τα πάει στις αρμόδιες αρχές, να τα καταθέσει, για να αποδειχθεί η αλήθεια και η αθωότητά του. Αν όμως δεν έχει στοιχεία και αποδείξεις και όλα αυτά πού είπε δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας του, καλό θα είναι να σταματήσει αμέσως και να αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του. Και στην τελική, θα ζητούσε και την παρέμβαση των αρχών, προκειμένου να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ από την συκοφαντική δραστηριότητα του ανταγωνιστή του.

Αυτά θα έκανε ο κ. Αλαφούζος, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν ήταν στη θέση του κ. Μαρινάκη, τη στιγμή πού ο τελευταίος αναφέρονταν στην επιχείρησή του με τον τρόπο πού ο ίδιος αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό. Με τη διαφορά, ότι το κίνητρο του κ. Αλαφούζου δεν είναι απλά η κατασυκοφάντηση του Ολυμπιακού. Είναι κάτι σοβαρότερο, κάτι πού αφορά την προσωπική του ανέλιξη στον ποδοσφαιρικό χώρο και ειδικότερα στον χώρο του Παναθηναϊκού.

Εχει κάνει χούϊ την ασχήμια και την ελεεινολογία

Το να βρίσει, να ασχημονήσει, να ελεεινολογήσει κατά του Ολυμπιακού, ο κ. Αλαφούζος το έχει κάνει χούϊ, συνήθεια. Εχει παγιωθεί στην λογική του ότι αυτός είναι ο μόνο τρόπος για να καθιερωθεί στη συνείδηση των οπαδών του Παναθηναϊκού σαν ο μέγας ηγέτης, πού την μεγαλοσύνη του αυτή δεν έχει καταφέρει να μεταφράσει σε αγωνιστικές επιτυχίες, λόγω ακριβώς της …διαφθοράς πού έχει επιβάλλει στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός και η διοίκησή του.

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει τίτλους ; Επειδή το ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο.

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει επιτυχίες ; Επειδή δεν του το επιτρέπει η … σήψη και η διαφθορά στον χώρο πού έχει επιβάλλει ο κυρίαρχος Ολυμπιακός.

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει καν άδεια να παίξει στην Ευρώπη ; Επειδή δεν το επιτρέπει ο … Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης !

Όλα αυτά τα «επειδή», όσο πρόχειρα, απλοϊκά και ανόητα και αν φαίνονρται εκ πρώτης, έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα ότι είναι και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ! Ότι πιάνουν τόπο δηλαδή και αποσπούν την συγκατάβαση των οπαδών : Ουδείς πλέον εκφράζει παράπονα για τις τραγικές αποτυχίες της πράσινης ομάδας, ουδείς παραπονείται ή διαμαρτύρεται για τον ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ στην ιστορία της ομάδας ΚΑΤΑΝΤΙΑ, αγωνιστική, διοικητική, οικονομική, για ένα και μόνο λόγο :

Διότι ΟΛΟΙ έχουν πεισθεί από τα ΜΜΕ του καναλάρχη κ. Αλαφούζου, ότι ο μόνος πού φταίει για όλα τα δεινά, είναι ο … Ολυμπιακός. Αρα, ο Ολυμπιακός ( και βεβαίως ο κ. Μαρινάκης ) είναι αυτός στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούν τα πυρά της αγανάκτησης του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά. Εδώ υπάρχουν αδικήματα πού τελέσθηκαν άμεσα και αδικήματα πού είναι δυνατόν να προκληθούν, με αφορμή την αναζωπύρωση του οπαδικού μίσους μεταξύ των αιωνίων. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, το κράτος Δικαίου πού (εννοείται ότι … ) έχουμε να εμφανίζεται ότι προσπαθεί να καταπολεμήσει τη βία, αναλωνόμενο σε ανούσιες και αναποτελεσματικές συσκέψεις, του κάθε αναρμόδιου και άσχετου με το αντικείμενο φορέα και να ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙ μπροστά σε ΤΡΑΝΑ παραδείγματα ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ βίαιων συμπεριφορών.

Το σύνδρομο του Σούπερμαν προκαλεί ασυδοσία

Οι δηλώσεις του κ. Αλαφούζου στο ντοκιμαντέρ του Ερίκ Καντονά, δεν είναι στην ουσία παρά μία αναμφισβήτητη ΠΡΟΚΛΗΣΗ του κόσμου του Παναθηναϊκού ( ή όποιων εξ αυτού μπορεί να επηρεάζονται – και είναι πολλοί ) σε πράξεις βίας. Και ως τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

Το αν ο Ολυμπιακός προσφύγει στη Δικαιοσύνη, είναι κάτι γιάτο οποίο ο συκοφάντης πρόεδρος – Καναλάρχης και είναι προετοιμασμένος ( «ναι, σιγά τώρα …» θα σκέπτεται μειδιών ) αλλά και δεν υπολογίζει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο «συστημικός» ( δλδ. «μνημονιακός» – φίλος, υπερασπιστής, προστάτης της κυβερνητικής πολιτικής ) Καναλάρχης – υπερπαράγων της δημόσιας ζωής, έχει καταληφθεί από το λεγόμενο «σύνδρομο του Σούπερμαν». Δεν φοβάται, δεν υπολογίζει τίποτα και κανένα. Φρονώ ότι πιστεύει πως διαθέτει το ακαταδίωκτο και απολαμβάνει αυτή του την υπερδύναμη. Θεωρεί τον εαυτό του πανίσχυρο και αυτό ακριβώς το συναίσθημα εύκολο είναι να μετατραπεί σε ασυδοσία, σε πλήρη περιφρόνηση αξιών και δικαιωμάτων.

Μου έχει δημιουργήσει την εντύπωση, ότι πιστεύει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Ότι μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους πάντες και τα πάντα, όσα θεωρεί εμπόδιο στους σκοπούς του. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι πιστεύει ακόμα και πως έχει τη δυνατότητα να κινεί τα νήματα στη Δικαιοσύνη ! Αλλοίμονο, αν έχει φτάσει η πίστη στις δυνατότητές του μέχρις εκεί.

Ο Καναλάρχης – πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ Αλαφούζος, δεν κατήγγειλε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα. Δεν ξεκαθάρισε ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ γεγονότα διαιτησίας έχει στο μυαλό του, όταν λέει πως έχουν γίνει απίστευτα όργια με τη διαιτησία υπέρ του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου, η κατάστασή του είναι εντελώς διαφορετική από άλλες παρόμοιου τύπου καταγγελίες εναντίον της διαιτησίας πού γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή από ομάδες πού χάνουν. Οι άλλοι, οι εβδομαδιαίοι καταγγέλλοντες, αναφέρονται σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ λάθη, πού έγιναν σε συγκεκριμένους αγώνες. Ο κ. Αλαφούζος καταγγέλλει αόριστα, πράγμα πού βεβαίως αποδεικνύει την παντελή έλλειψη στοιχείων, άρα εξουδετερώνει, μηδενίζει και την σοβαρότητα των καταγγελιών του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ DVD ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Θυμάμαι, πριν από μερικά χρόνια η τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε και πάλι ξεσηκώσει τον κόσμο πριν από ντέρμπι, εναντίον της διαιτησίας. Είχε μάλιστα προχωρήσει σε μία ενέργεια πρωτοφανή και ανεπανάληπτη στα ποδοσφαιρικά χρονικά. Παρήγαγε ένα DVD, όπου είχε περασμένες όλες εκείνες τις φάσεις αγώνων του πρωταθλήματος, όπου «πίστευε» ότι η ομάδα της είχε αδικηθεί από τη διαιτησία. Μερικά κόρνερ, κάποια φάουλ, κάποιες διεκδικήσεις, κάποια πέναλτυ πού ήταν και δεν σφυρίχτηκαν, ή σφυρίχτηκαν χωρίς να είναι και διάφορα τέτοια. Όλα αυτά, μαζί συγκεντρωμένα σε ένα DVD, το οποίο στάλθηκε σε όλους τους φορείς, στα ΜΜΕ, στις διοικήσεις θεσμικών και δικαιοδοτικών οργάνων, ακόμα και σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ !

Μέχρι και σε … εμένα το είχαν στείλει και το έχω ακόμη καλά φυλαγμένο στο αρχείο μου, με την επιγραφή «DVD της βλακείας» ! Τίτλο πού «δανείστηκα» από πανό το οποίο αναρτούσαν τότε στην πράσινη εξέδρα οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού !

Όμως, εκείνο το DVD της βλακείας, ήταν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και αναφερόμενο σε πολλές φάσεις, πολλών αγώνων, πού κατά την πράσινη γνώμη, είχε αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.

Ηταν DVD της ΒΛΑΚΕΙΑΣ, σίγουρα. Δεν ήταν όμως DVD της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ και της ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ, όπως αυτές πού εκπέμπονται από τα λόγια του κ. Αλαφούζου, στο ντοκιμαντέρ του Ερίκ Καντονά.

Ο Καναλάρχης – πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει το ντοκιμαντέρ ενός ξένου καλλιτέχνη –κινηματογραφιστή, με την ίδια χυδαιότητα πού χρησιμοποιεί το tweeter του.

Ναι, από μια μεριά τον καταλαβαίνω : «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», λέει το ιστορικό απόφθεγμα.

Πίσω του όμως κρύβεται και μία μεγάλη αλήθεια : Ότι πολλές φορές, τα μέσα ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ τον σκοπό.

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα