Έκθεση με γερμανικά κόμικς στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Μια εντυπωσιακή, περιοδεύουσα έκθεση με κόμικς φιλοξενεί το Goethe-Institut παρουσιάζονται δύο γενιές Γερμανών σχεδιαστών κόμικς: την αβανγκάρντ, που προλείανε το έδαφος για μια ιδιότυπη γερμανική κουλτούρα των κόμικς, και τη γενιά των νεότερων σχεδιαστών, οι δουλειές των οποίων διακρίνονται για τις καινοτόμες αισθητικές και αφηγηματικές πτυχές τους.

Οι δημιουργοί κόμικς και οι καλλιτέχνες της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας δημιουργούν νέα αισθητικά ερεθίσματα καταφεύγοντας τόσο σε κλασικές γραφιστικές

και τυπογραφικές τεχνικές όσο και στη χρήση σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων, όπως την τέχνη του δρόμου (street art) ή τη γραφιστική ηλεκτρονικών μέσων (computer graphics). Παράλληλα προωθείται αυτή η νέα γενιά σχεδιαστών, η οποία γεμάτη περιέργεια και προθυμία πειραματίζεται με τις δυνατότητες που προσφέρει η αφήγηση μέσω εικόνων. Και ενώ μέχρι και λίγα χρόνια νωρίτερα τα γερμανικά κόμικς δεν γίνονταν σχεδόν καθόλου αντιληπτά σε χώρες εκτός Γερμανίας, σημειώνεται την εποχή αυτή μια σημαντική αλλαγή σε διεθνές επίπεδο. Χάριν της ποικιλομορφίας τους και του ιδιόμορφου στιλ εικόνων και αφηγηματικής γλώσσας, τα γερμανικά κόμικς γίνονται δεκτά με αυξανόμενο ενδιαφέρον από το κοινό και απολαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-21:00, Παρασκευή 09:00-19:00, Σάββατο 09:00-13:00

Είσοδος ελεύθερη - Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης:

Περισσότεροι επισκέπτες στα μουσεία τον Ιούνιο

Κορρές: Το Ηρώδειο κάποτε είχε στέγη (ΦΩΤΟ)

Στην Αθήνα οι κορυφαίοι τενόροι του κόσμου για την Καμεράτα

Ο Στίβεν Χόκινγκ τραγουδά για τους Pink Floyd!

Με γυναίκες πρωταγωνίστριες το νέο Ghostbusters

Νέο δάπεδο στο Ερεχθείο

Με Σαμαρά και Τασούλα θα συναντηθεί η Άμαλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ

Ο γάμος του George Clooney έγινε καρτούν (ΦΩΤΟ)

Νέα θεατρική περίοδος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ρομπότ - πρωταγωνιστής παίζει σε θεατρική παράσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα