Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για όσους επιστρέφουν

Με άστατο καιρό η αργία του Αγίου Πνεύματος, και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ, προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας τις επόμενες ώρες. Οι περιοχές που αναμένεται κυρίως να επηρεαστούν είναι:

Η Θεσσαλία, η αν. Στερεά, η Εύβοια, οι B. Σποράδες και η ανατολική και νότια Πελοπόννησος.

Σε αυξημένη επιφυλακή η τροχαία από

το μεσημέρι για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά στις περιοχές αυτές και να σταματήσουν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της τρίτης (10-06-2014).

Με άριστα αποτελέσματα περνάει, εν τω μεταξύ, το πρώτο τεστ για το φετινό καλοκαίρι ο κλάδος του τουρισμού, καθώς οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ποσοστό πληρότητας σε δημοφιλής προορισμούς φθάνει και το 100%. Ωστόσο η άνοδος στις κρατήσεις έφερε και άνοδο στις τιμές καθώς σε κάποιους προορισμούς οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών έως και 90%. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Νίκο Καρούτζο.

Μεγάλη ήταν η κίνηση από τα λιμάνια της χώρας, καθώς κυριολεκτικά βούλιαξαν από τον κόσμο τα νησιά. Είναι ενδεικτικό ότι το 70% όσων ταξίδεψαν ήταν τουρίστες.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τους εκδρομείς που επιστρέφουν περιλαμβάνει:

Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών από τις 16:00-23:00:

1) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

2) Στη Ν.Ε.Ο. ΘεσσαλονίκηςΑθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

3) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

4) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ανακοινωθεί και για την κοιλάδα των Τεμπών.

Θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

- Η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

- Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ με την δ/ση Ομολίου.

- Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ ΑθηνώνΘεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν.

Keywords
Αναζητήσεις
καιρος λαρισας εμυ
Τυχαία Θέματα