Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών της ΠΑ (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών ΙΙας Τάξεως της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) με επισκέψεις σε μονάδες της ΠΑ και όχι μόνο, τη Βουλή και ιστορικούς αρχαιολογικούς τόπους.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του 2ου έτους της 50ης Σειράς της ΣΥΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησαν το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι τους, στο πλαίσιο υλοποιήσεως του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής, επισκεπτόμενοι την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, την 114 Πτέρυγα

Μάχης στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, καθώς και στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Επίσης, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, την Προεδρική Φρουρά, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθώς και το Μουσείο της.

Σημειώνεται ότι η ΣΥΔ είναι η μία εκ των τριών σχολών μονίμων υπαξιωματικών της ΠΑ. Οι άλλες δύο σχολές είναι η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και η Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), η τελευταία συγκροτείται μόνο όταν η ΠΑ έχει σχετικές ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Στο πλαίσιο της ανασυγκροτήσεως της ΠΑ προβλέπεται όπως οι προαναφερθείσες τρεις σχολές ενωθούν σε μία, υπό τη ΣΤΥΑ, που θα περιλαμβάνει και τις ειδικότητες όλων των άλλων, με σχετική αλλαγή της ονομασίας της.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα