Εκλογές ζητάει και ο Μητρόπουλος

Φουντώνει για τα καλά η συζήτηση για τις εκλογές καθώς ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για προσφυγή στις κάλπες. Μετά το Νίκο Φίλη και ο Αλέξης Μητρόπουλος εκτίμησε ότι η πρόταση των δανειστών οδηγεί σε εκλογές.

«Η λύση είναι να ενημερωθεί ο λαός και να εκφραστεί απέναντι σ’ αυτό το αδιέξοδο», εκτίμησε μιλώντας

στο Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο, σημειώνοντας πως «Ο Πρόεδρός μας δεν θα αποφύγει τον προβληματισμό για προσφυγή στις κάλπες» και προχώρησε το σκεπτικό του λέγοντας πως το διακύβευμα των εκλογών θα είναι «Δώστε μου δύναμη να διαπραγματευτώ εντός ευρώ από ισχυρότερη βάση». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα έχει ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα».

Έκανε λόγο για "πλήρες πολιτικό αδιέξοδο με ευθύνη των δανειστών με προτάσεις χειρότερες από αυτές που εφαρμόστηκαν την πενταετία των μνημονίων".

Τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι κακώς ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν πήγε στη Ριγα και στις Βρυξέλλες και αποσύρθηκε από τη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega στήριξε την άποψή του ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, στο ότι «είδε» πολλά αδιέξοδα και τελεσίγραφα από την πλευρά των δανειστών. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση ανέφερε ότι «ο Γιούνκερ μετέφερε πολεμικό ανακοινωθέν στον Τσίπρα», ενώ τόνισε πως «σήμερα πληρώνουμε τα επαχθή σημεία της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου». Εξέφρασε επίσης την άποψή του ότι ο Τσίπρας δεν θα φέρει τα μέτρα που έλαβε χθες από του δανειστές στη Βουλή, γιατί ξέρει ότι δεν θα περάσουν και πρόσθεσε ότι «θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός θα τους τα επιστρέψει πίσω λέγοντας ότι «ο λαός δεν θα αντέξει τα μέτρα που μας υποδείξατε».

Τέλος, αναφερόμενος στον Σόιμπλε, έκανε αυστηρή κριτική απέναντι στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, λέγοντας: «Ο Σόιμπλε θέλει να ταπεινώσει την αριστερά στην χώρα και να στείλει μήνυμα την Ευρώπη ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος».

Keywords
Τυχαία Θέματα