Τρίτη πρόκληση της Tουρκίας το τελευταίο τριήμερο

Τρίτη τουρκική πρόκληση, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στο Αιγαίο η τελευταία μάλιστα διήρκεσε σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα με τον πλου εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (Ε.Χ.Υ.) μια τουρκικής κορβέτας, που τελικώς εδέησε να εξέλθει σήμερα τα ξημερώματα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «Η τουρκική κορβέτα “BANDIRMA”, προερχόμενη από ανατολική Μεσόγειο, εισήλθε την 26η Μαρτίου την 09:45 και πραγματοποίησε πλου εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων

στο Νοτιοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο. Το εν λόγω πλοίο εξήλθε των Εθνικών Χωρικών Υδάτων διερχόμενο από το στενό Καφηρέα την 27η Μαρτίου την 04:30 κινούμενο με πορεία βορειοανατολική. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».

Ναυτικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικώς αναφορικώς με το γιατί η πρόκληση αυτή ανακοινώθηκε σήμερα, απάντησαν ότι αυτό έγινε γιατί το τουρκικό πλοίο παρακολουθείτο μέχρι της εξόδου του από τα Ε.Χ.Υ. και η ανακοίνωση εκδόθηκε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα με τα Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών, απογείωσε δύο μαχητικά αεροσκάφη της που πραγματοποίησαν μία παράβαση και μία παραβίαση ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαίου, χθες συνέβη το γνωστό περιστατικό στην Ζουράφα με τους ψαράδες και τα σκάφη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, και σήμερα ανακοινώθηκε ο σχεδόν 24ώρου διάρκειας πλους της τουρκικής φρεγάτας εντός των Ε.Χ.Υ.

Για το θέμα το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για κάθε περαιτέρω ενέργεια από μέρους του.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα