Εικόνα διάλυσης στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται να συγκαλέσει ο Σαμαράς, μετά την εικόνα διάλυσης που παρουσιάστηκε κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται, όχι απλά δυσαρεστημένος, αλλά έξαλλος με όσα συνέβησαν χθες

και με τις αντικαταστάσεις βουλευτών, κάτι που προκάλεσε μεγάλη ρωγμή κατά την άποψη του Μαξίμου στην εικόνα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των βουλευτών, η κομματική γραμμή όμως, γιατί όλοι το ίδιο κόμμα εκλέχτηκαν, θα πρέπει να ακολουθείται κυρίως όταν πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Ακούγεται ότι στο Μαξίμου συζητούν και το ενδεχόμενο να γίνεται καλύτερη και σαφέστερη ενημέρωση στους βουλευτές, κάτι που πρέπει να επιζητούν και οι ίδιο οι βουλευτές, σε σοβαρά θέματα και κρίσιμες ψηφοφορίες, ώστε να αμβλύνονται οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες.

Με το νομοσχέδιο πάντως του ΕΝΦΙΑ …ούτε το «μασάζ», ούτε το «επικοινωνιακό φροντιστήριο» θα έπιανε τόπο.

Μόνο ο Άδωνις και Βορίδης από τους γαλάζιους βουλευτές εμφανίστηκαν χθες ως οι υπερασπιστές της τροπολογίας του νομοσχεδίου. Ακούστηκαν ενστάσεις, διαφωνίες, προβληματισμοί, καταγγελίες, επιθέσεις, αλλά όχι …προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα