Έφυγε από τη ζωή ο συλλέκτης Ίων Βορρές

Έφυγε πλήρης ημερών ο μεγάλος Έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης Ίων Βορρές.

Το 1983 ίδρυσε στην Παιανία το Μουσείο Βορρέ, ένα ίδρυμα πολιτισμού που σκοπό έχει την ανάδειξη την ανάδειξη της ελληνικής Τέχνης και του ελληνικού πολιτισμού. Η έκταση του Μουσείου υπερβαίνει τα 18 στρέμματα και χωρίζεται σε δύο μέρη: το Μουσείο σύγχρονης ελληνικής Τέχνης και το λαογραφικό Μουσείο που μαζί καλύπτουν τουλάχιστον 2500 χρόνια ελληνικής ιστορίας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεσσηνιακής καταγωγής (Φιλιατρά) ο Ιων

Βορρές κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής υπηρέτησε με ομάδα Αμερικανών αξιωματικών, μελών της OSS στα βουνά της Ευβοίας. Ηταν απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και απέκτησε το δίπλωμα των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Queen’s στο Οντάριο του Καναδά, καθώς επίσης και ανώτερο δίπλωμα στη Φιλοσοφία και Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Απέκτησε επίσης την Καναδική υπηκοότητα και μάλιστα διετέλεσε δημοσιογράφος σε μεγάλες Καναδικές εφημερίδες (το 2009 έλαβε το ανώτατο τιμητικό παράσημο «Order of Canada» από την Κυβερνήτη του Καναδά).

Από το 1991 ως το 1998 διετέλεσε Δήμαρχος Παιανίας. Έχει τιμηθεί από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Αθηνών και τη Λέσχη Λάιονς και έχει παρασημοφορηθεί από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το 2001 έλαβε τιμητικά τον τίτλο του Δρ. Καλών Τεχνών από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος. Επιλέχθηκε ως «Άνδρας της Χρονιάς 2009″ για την Ελλάδα από το Αμερικανικό Βιογραφικό Ινστιτούτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεναγήσεις αφής για ανθρώπους με τυφλότητα στο Μπενάκη

15ήμερο φεστιβάλ στο ιστορικό κτίριο του Φλοίσβου

Ξυδάκης: «Το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα φέσι στο κεφάλι μας»

Τα παιδιά μαθαίνουν για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ολυμπία

Αυτές είναι οι μέρες με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία (λίστα)

Keywords
Τυχαία Θέματα