Έφτασε η κακοκαιρία και στην Αττική

Από τις 10 το βράδυ της Τρίτης η χιονόπτωση έγινε εντονότερη και στα βόρεια προάστια (Μαρούσι, Αγία Παρασκευή) ενώ νιφάδες χιονιού έπεφταν ακόμα και στην Καλλιθέα και τον Κολωνό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η χιονόπτωση στην Αττική θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες αλλά και την Τετάρτη ίσως και μεγαλύτερη ένταση από ό,τι το βράδυ της Τρίτης.

Η κίνηση των οχημάτων στην είσοδο Θρακομακεδόνων, από το Ολυμπιακό χωριό, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην

«κατάψυξη» θα παραμείνει η χώρα και την Τετάρτη, ενώ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει από το βράδυ της Τετάρτης.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης ή του παγετού. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στην Καισαριανή, ενώ στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θήβας, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των τριάμιση τόνων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θήβας, στα Βίλια και στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου και Λεωφόρο Διονύσου προς Μαραθώνα.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 07/01/2015

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 - 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -2 έως -3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5 - 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιποι χώρα, προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στη Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 - 8 μποφόρ.

Δείτε ακόμα:

Πολικό κρύο με χιόνια και την Τετάρτη στη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα