Εφτά χρόνια χωρίς χαρτιά η ομάδα του Κούγια!

Επτά χρόνια έχει να δώσει τα οικονομικά της στοιχεία, όπως υποχρεούνται από τον νόμο όλες οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, η ΠΑΕ Παναχαϊκή !
Και συγκεκριμένα, η ομάδα του … εξυγιαντή κ. Αλέξη Κούγια από τον Ιούνιο του 2007, δεν έχει υποβάλλει απολύτως ΚΑΜΙΑ κατάσταση πού αφορά τα οικονομικά της στοιχεία, πράγμα πού αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το καταπληκτικότερο όμως της υπόθεσης αυτής, είναι ότι η περιφρονητική και αδιάφορη αυτή συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δεν έχει απασχολήσει σοβαρά τους αρμόδιους μηχανισμούς

του κράτους, οι οποίοι, αν και γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, όχι μόνον δεν επιβάλλουν τις εκ του νόμου κυρώσεις, αλλά δείχνουν να μην ασχολούνται, να μην ενδιαφέρονται, ή και να απεμπολούν, ακόμη, τα καθήκοντά τους !

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αυτή «ασυλία» πού απολαμβάνει η ομάδα – επιχείρηση του κ. Αλέξη Κούγια, απ’ οπουδήποτε και αν πηγάζει, δεν παύει να είναι πραγματικά πρωτοφανής και σκανδαλώδης. Το να μην υποβάλλει στις αρμόδιες ΚΡΑΤΙΚΕΣ αρχές ισολογισμούς, απολογισμούς και γενικά όλα τα στοιχεία πού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υποβάλλουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες φορολογούμενοι, είναι παράπτωμα ίσης σοβαρότητος με το να μην υποβάλλει ο οποιοσδήποτε πολίτης φορολογική δήλωση. Και βεβαίως, οι συνέπειες πού θα αντιμετωπίσει, είναι γνωστές στον καθένα μας.

Το εκπληκτικό αυτό σκάνδαλο, έγινε γνωστό με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πού στάλθηκε στις 8 Απριλίου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ ) , η οποία «νοείται» ότι είναι θεματοφύλακας της εφαρμογή των νόμων του κράτους στον επαγγελματικό Αθλητισμό. ΚΑΙ βεβαίως, είναι τουλάχιστον «περίεργο» το γεγονός ότι από το 2007 μέχρι σήμερα, η ΕΕΑ δεν έχει παρέμβει αποτελεσματικά εναντίον των παρανομιών της ΠΑΕ Παναχαϊκής, απαιτώντας από τους αρμόδιους του Υπουργείου Ανάπτυξης να ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τον νόμο επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις πού μπορεί να είναι από βαρύτατο πρόστιμο, μέχρι και οριστική ΔΙΑΛΥΣΗ της φοροδιαφεύγουσας ΠΑΕ.

Το έγγραφο του Υπ. Ανάπτυξης, με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2 – 1663, κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, στην γγΑ κ. Γιαννακάκη και τον γενικό διευθυντή Εμπορίου.

Εκτός της ΠΑΕ Παναχαϊκή, πού είναι η … «πρωταθλήτρια της παρανομίας, με ΕΠΤΑ χρόνια μη κατάθεσης, αναφέρονται σ’ αυτό και οι ΠΑΕ Πανιώνιος ( δεν έχει καταθέσει για τις περιόδους 2012 και 2013 ), Απόλλωνας Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, Επισκοπή Ρεθύμνου, Χανιά, Καλλιθέα, Φωκικός, Βύζας Μεγάρων και ΑΟ Γλυφάδας ( μόνο για το 2013 αυτές).

Επίσης, οι ΠΑΕ Πιερικός, Νέα Καβάλα, Αναγέννηση Γιαννιτσών ( για περιόδους 2011, 2012, 2013 ) και η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ( για 2012 και 2013 ).
Κύκλοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αποδίδουν αυτή την καταπληκτική αδιαφορία των αρμοδίων του Υπουργείου Ανάπτυξης ( πού είναι και ο αρμόδιος φορέας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φορολογικής παρανομίας ) στο ότι έχει δημιουργηθεί γύρω από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια ένα «προστατευτικό» πέπλο, πού προέρχεται από τις συχνές του επισκέψεις σε εισαγγελικά γραφεία προκειμένου να καταγγέλλει, συνεχώς και αδιαλείπτως πράγματα θεωρούμενα από τον ίδιο «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ασχέτως αν τελικά αποδεικνύονται πολλά εξ αυτών αποδεικνύονται αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.

Όπως και να έχει, μετά και από την αποκάλυψη της επί ΕΠΤΑ συναπτά έτη συνεχιζόμενης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ της εταιρείας του … «εξυγιαντή» Κούγια, όχι μόνο εκθέτει ανεπανόρθωτα τους κρατικούς μηχανισμούς και την θεωρούμενη … «ανεξάρτητη» Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά καθιστά πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την παραδειγματική τιμωρία της, προκειμένου να αποκατασταθεί η τρωθείσα ΒΑΝΑΥΣΑ αξιοπιστία και ισονομία του φορολογικού μας συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα