Έδωσε... ρέστα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Πολύ θετική εντύπωση άφησε σε όσους είδαν την ακρόαση του για την θέση του επιτρόπου Μετανάστευσης στην Κομισιόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε απολύτως προετοιμασμένος για τη διαδικασία, απαντώντας ψύχραιμα και εύστοχα σε όλες τις ερωτήσεις.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι απαντούσε σε τρεις γλώσσες και όχι μόνο στα αγγλικά.

Η τριπλή "πολιορκία" του από τους Ευρωβουλευτές

Οι Ευρωβουλευτές

φάνηκαν να τεστάρουν με προσοχή τα αντανακλαστικά του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις οι ερωτήσεις ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

Λίγο μετά την ανοιχτή εισήγηση της Ιταλίδας υποψήφιας με τον Αλέξη Τσίπρα, Μπάρμπαρα Σπινέλι, να μην είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Επίτροπος Μετανάστευσης, ήρθε η σειρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού να "επιτεθεί". Με εμφανώς ειρωνικό τρόπο, εγκάλεσε τον Έλληνα Επίτροπο ότι δεν έχει να επιδείξει επιτυχές έργο στο πλούσιο βιογραφικό του, κατά την πολυετή διαδρομή του στην πολιτική σκηνή, είτε ως υπουργός, είτε ως δήμαρχος. Στο τέλος... κοτσάρισε και μια ερώτηση για την θέση του σχετικά με την συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε ψύχραιμα, αλλά σκληρά. "Τα μπερδέψατε κάπως, πώς συνδυάσατε θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με το Δουβλίνο; Αλλά είναι γνωστές οι θέσεις σας. Είμαι στην πολιτική επί 21 χρόνια, εκλέγομαι από τον ελληνικό λαό επί 21 χρόνια αδιάκοπα. Και είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την Ελληνική Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ελπίζω και εσείς να υπερασπίζεστε και σήμερα το πιο σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα, όπως το πράξατε ως στρατηγός".

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ρωτήθηκε ακόμα και για την φωτογραφία που κρατά όπλο κατά την επίσκεψή του στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Τρίπολη, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ιταλού ευρωβουλευτή Ιγκνάσιο Κοράο, ο οποίος τον ρώτησε για τη σημασία της, καθώς φαίνεται να είναι κοντά στον φράχτη των συνόρων με την Τουρκία- όπως είπε- και ρώτησε αν είναι αληθινή.

Ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας και εξήγησε ότι αυτή τραβήχτηκε κατά την επίσκεψή του στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Τρίπολη, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Εκεί, όπως είπε, έπιασε το όπλο με χιουμοριστική διάθεση και δεν έκανε επίδειξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα