"Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;"

Η φωτογραφία είναι αληθινή και όχι προϊόν φωτομοντάζ και μας την απέστειλε ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος εκείνη την ώρα έτυχε να πίνει τον καφέ του στην απέναντι ακτή της Βούλας.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου στις 13:33 ακριβώς, όλη η πιτσιρικαρία 13-15 ετών αθλητές των ναυταθλητικών Ομίλων και Συλλόγων της περιοχής έχουν ανοιχτεί με τα μικρούλικα σκαφάκια τους, τύπου “Optimist”, για να μάθουν ιστιοπλοΐα, εκμεταλλευόμενοι τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και σε όλο τον Σαρωνικό την ημέρα αυτή!

Την συγκεκριμένη, ημέρα, ώρα και τόπο, διάλεξε

ο «ΛΑΛΑΚΑΣ» (γιατί πάντα υπάρχει παντού ένας «λαλάκας») για να κάνει επίδειξη στο «πρόσωπο» για την καινούργια μηχανή του κρούιζερ και τις δυνατότητές της!

Τι κι’ αν υπήρχαν δεκάδες ανήλικα παιδάκια μόνα τους στα σκαφάκια τους μαθαίνοντας ιστιοπλοΐα; Γι’ αυτόν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ παρά μόνο ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ του!
Αναπτύσσοντας λοιπόν πλήρη ταχύτητα (διακρίνεται άλλωστε ο πίδακας που σχηματίζεται στην πρύμνη του σκάφους ως ενδεικτικό της ταχύτητός του) έκανε το κομμάτι του και …»Γαία πυρί μιχθήτω»!

Τα απόνερα που δημιούργησε τρομερά (για τα σκαφάκια “Optimist” πάντα μιλούμε) και τα παιδάκια – αν και φορούσαν σωσίβια – κινδύνεψαν σοβαρά, ενώ και οι προπονητές τους οι οποίοι προσπαθούσαν να τα μαζέψουν και να τα ηρεμήσουν, δεν κατάφεραν να διακρίνουν το όνομα του σκάφους του… «σκαφάτου» για τα περαιτέρω με το Λιμενικό Σώμα!


Για να επιβεβαιωθεί για πολλοστή φορά το ρηθέν από τον Μεγάλο μας ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ως αποδεικτικό της «κενότητος» των νεόπλουτων συμπατριωτών μας: «Έχω και κότερο. Πάμε μία βόλτα;»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα