Συνεχής ενημέρωση: Δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Εκτέλεση δύο ατόμων έγινε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην λεωφόρο Ηρακλείου 426 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όταν δύο άνδρες με κράνη που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, άνοιξαν πυρ κατά των θυμάτων.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και διερευνούν τις συνθήκες που έγινε το έγκλημα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δύο νεκροί ήταν

νεαρής ηλικίας ενώ υπάρχει και ένας βαριά τραυματισμένος ο οποίος χειρουργείται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Γεννηματά με τραύμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο τρυματισμένος νέος είναι γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Για στοχευμένο χτύπημα κάνει λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος ενώ Ηλίας Παναγιώταρος και Ηλίας Κασιδιάρης ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για 9 πυροβολισμούς ενώ οι πληροφορίες για την απόσταση του χτυπήματος μέχρι στιγμής διίστανται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Από τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στην ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει η εκτίμηση ότι το χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο, ήταν μια καλά οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση. Όπως υποστηρίζουν έμπειροι αξιωματικοί, ο χρόνος που πραγματοποιήθηκε το χτύπημα, δείχνει ότι όλα ήταν καλά σχεδιασμένα. Στα υψηλά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και της κρατικής ασφάλειας, υπήρχε εδώ και καιρό η πληροφορία για την προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος - απάντηση, στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με απλά λόγια γίνεται λόγος για χτύπημα αντίποινα. Αυτό δηλαδή που φοβόταν οι αρχές από την πρώτη ώρα της δολοφονίας Φύσσα. Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη εξέλιη θα έφερνε τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΠΑΣΟΚ: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

ΣΥΡΙΖΑ: “Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της".

ΛΑΟΣ: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή άνανδρη δολοφονία των 2 στελεχών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας‘'.

Η Δημοκρατική Αριστερά «καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος»

Φόβοι από το Μέγαρο Μαξίμου

Φόβοι εκφράζονται από το Μέγαρο Μαξίμου για εκτροχιασμό της κατάστασης και πολιτική αστάθεια. Αυτό που λένε πηγές του Μεγάρου είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και να κάνει ανενόχλητη η αστυνομία την δουλειά της. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου που λίγο νωρίτερα τονισε :

«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες»

Keywords
Τυχαία Θέματα