Δύο ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα VBL δίνει ο Στρατός στην ΕΛΑΣ

Με δύο ελαφρά, τροχοφόρα, τεθωρακισμένα οχήματα VBL του Ελληνικού Στρατού θα ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να συμμετέχουν στο σχέδιο φυλάξεως της εξωτερικής περιμέτρου των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδος μας.

Τα οχήματα αυτά, γαλλικής κατασκευής, αποκτήθηκαν στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90 σε μικρό αρχικώς αριθμό, προκειμένου να εφοδιαστεί η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας (ΕΛΔΑΛ), που επιχειρούσε τότε στη γειτονική μας χώρα και αργότερα ο συνολικός αριθμός τους αυξήθηκε στα 243, αφού

λόγω της ευκινησίας τους σε σχέση με τα ερπυστριοφόρα Μ-113, αλλά και του γεγονότος ότι μπορούσαν να μεταφερθούν αεροπορικώς είτε με αεροσκάφη C-130H, είτε με ελικόπτερα CH-47D Chinook, ενώ τα Μ-113 δεν μπορούσαν, εφοδιάστηκε και η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), που κάποια περίοδο αρκετών ετών έφτασε να είναι μία Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία. Επίσης, στις αρχές του 2000, με οχήματα του ίδιου τύπου εφοδιάστηκε και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, στο πλαίσιο του νέου ρόλου της που της ανατέθηκε τότε.

Με δύο τέτοια οχήματα λοιπόν θα εφοδιαστεί η ΕΛΑΣ, μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από αυτήν προς τον Ελληνικό Στρατό και ικανοποιήθηκε αμέσως από τον τελευταίο, προκειμένου να εκτελεστεί από την ΕΛΑΣ η νέα αποστολή που της ανατέθηκε για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού. Η εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα