Δύο αεροδιακομιδές μικρών ασθενών με αεροσκάφη της ΠΑ

Δύο ακόμα ζωές μικρών ασθενών σώθηκαν χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί με ισάριθμες αεροδιακομιδές που πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας, από νησιά του Αιγαίου προς την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος και από εκεί σε νοσοκομεία της Αττικής. Η δεύτερη μάλιστα εξ αυτών ήταν και αρκετά... «περιπετειώδης» λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν τοπικώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι μεταφορικό αεροσκάφος

C-130H απογειώθηκε από την 112 ΠΜ και προσγειώθηκε στη Χίο, όπου και παρέλαβε ένα νεογνό μόλις 2 ημερών, που παρουσίαζε σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα και ήταν σε θερμοκοιτίδα. Το αίτημα ήταν του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη βάση του στην Ελευσίνα χθες το μεσημέρι στις 13:00.

Η δεύτερη αεροδιακομιδή (και η πιο «περιπετειώδης») ξεκίνησε σήμερα νωρίς τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 07:30 το πρωί. Είχε προηγηθεί τρίτο αίτημα του ΕΚΑΒ πολύ αργά χθες το βράδυ προς την ΠΑ για αεροδιακομιδή ενός δίχρονου αγοριού από τη Μυτιλήνη με κρίση διαβητικής κετοξέωσης. Πραγματικά το C-130H απογειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα από την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα και έφτασε στις 02:20 τα ξημερώματα στη Μύκονο, όπου επιχείρησε τέσσερις ανεπιτυχείς προσεγγίσεις για προσγείωση λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων που έπνεεαν τοπικώς την ώρα εκείνη και δεν επέτρεπαν την ασφαλή προσγείωση (και την εν συνεχεία απογείωση με το παιδάκι) στο αεροδρόμιο του νησιού. Τελικώς, η αποστολή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και ως προελέχθη το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ελευσίνα στις 07:20, όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το 2χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Με τις δύο αυτές αεροδιακομιδές, ανήλθαν σε επτά οι πτήσεις σωτηρίας αεροσκαφών της ΠΑ για τη μεταφορά ασθενών μόνο κατά το τελευταίο ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ, αναδεικνύοντας έτσι με τον πλέον πασιφανή τρόπο τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας και περιθάλψεως που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στην ακριτική-νησιωτική Ελλάδα, μετά την «αναδιοργάνωση» του ΕΣΥ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα