Δωρεά 80.000 συσκευασιών φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Στην προσφορά 80.000 συσκευασιών φαρμάκων προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προέβη η φαρμακευτική εταιρία Pfizer Hellas παρουσία

του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της φαρμακευτικής, εκτιμάται όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ότι θα ωφεληθούν περίπου 50.000 ανασφάλιστοι, άνεργοι ή άποροι Έλληνες. Τα φάρμακα αφορούν ασθένειες όπως η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία, διάφορες μορφές καρκίνου, τη νόσο Alzheimer, τον νευροπαθητικό πόνο, την καρδιακή ανεπάρκεια, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Δόθηκαν επίσης εμβόλια και αντιβιοτικά.

«Επιλέξαμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής γιατί διαπιστώσαμε ότι η λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, των εγκαταστάσεων και του φαρμακείου έχουν ελεγχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ορθή φύλαξη και διάθεση φαρμάκων. Επιπλέον μας έχει διασφαλίσει ότι η διάθεση των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς, που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πρόσβασης στις αναγκαίες φαρμακευτικές θεραπείες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Erik Nordkamp.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γεώργιος Πατούλης ευχαρίστησε την εταιρία επισημαίνοντας ότι η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ από φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. «Στη δική σας δωρεά θα προσθέσουμε το περίσσευμα εθελοντικής προσφοράς των δεκάδων ιατρών που στελεχώνουν το Ιατρείο μας, ώστε όλοι μαζί να καλύψουμε τις ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης περισσότερων από 50.000 ανασφάλιστων συνανθρώπων μας, σε όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Πατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα