Διόρισαν και την κόρη του Συμπιλίδη

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - [email protected]

Ενα πρόσωπο-έκπληξη συμμετέχει στον στενό πυρήνα συνεργατών στελέχους της κυβέρνησης Τσίπρα, το επώνυμο του οποίου έχει αναφορά στο πολιτικό παρελθόν του Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για τη Θεοδώρα Συμπιλίδου, κόρη του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Συμπιλίδη και στενού φίλου του πρώην πρωθυπουργού, η οποία, όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ,

«διορίζεται από 2-2-2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου, της κατηγορίας ΠΕ, στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με βαθμό ΣΤ’ και Μ.Κ. Βασικό», δηλαδή στο πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού στελέχους των ΑΝ.ΕΛ., Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά. Η κ. Συμπιλίδου με το σχετικό ΦΕΚ, που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Νικόλαος Βούτσης, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε συνεργάτιδα του υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Ορφανού, στο γραφείο του οποίου κατείχε θέση ειδικής συμβούλου από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Η κόρη του κ. Συμπιλίδη είναι η μικρή της οικογένειας του πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ανοιξης και έχει κάνει σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μεγάλωσε σε ένα έντονο και ταραγμένο πολιτικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας της είχε βρεθεί το 1993 στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την απόφασή του να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συμπορευτεί με τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη. Ο κ. Συμπιλίδης βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο στις τελευταίες εκλογές, όταν με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς, για να αποσύρει τελικά την υποψηφιότητά του λίγο μετά, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

ΜΕ ΟΡΦΑΝΟ. Η κ. Θεοδώρα Συμπιλίδου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο εντάχθηκε στο επιτελείο του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Ορφανού, με την ιδιότητα της ειδικής συνεργάτιδας, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της μέχρι το πέρας της υπουργικής θητείας του. Η νεαρή, εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία ευρύτερα, όπου μεγάλωσε, κάτι που αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην απόφαση της νέας υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. να ανανεώσει τη θητεία της. Η κ. Συμπιλίδου προσφέρει πλέον από τις αρχές Φεβρουαρίου τις υπηρεσίες της στη νέα υπουργό, δείχνοντας πως η οικογένεια, παρά τους στενούς δεσμούς με τον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση. «Είναι εργατική, δουλεύει σκληρά», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πρόσωπο που τη γνωρίζει πολύ καλά.

Την ίδια ώρα, η άλλη κόρη του πρώην βουλευτή Κιλκίς έχει επιλέξει διαφορετική πορεία, καθώς εξακολουθεί να είναι στη Ν.Δ. και συγκεκριμένα ασχολείται με τη Διοικούσα Θεσσαλονίκης, της οποίας πρόεδρος είναι ο Μηνάς Σαμαντζίδης. Η μεγάλη κόρη του κ. Συμπιλίδη είχε βρεθεί στο επίκεντρο πρόσφατα καθώς είχε κομβική θέση στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Και εκεί ωστόσο το παρελθόν του πατέρα της έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αποχώρησε.

Η στρατηγική του Π. Καμμένου στον χώρο της Κεντροδεξιάς

Η κίνηση της κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά να διατηρήσει στο υπουργείο της την κ. Συμπιλίδου εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη στρατηγική που υιοθετεί το τελευταίο διάστημα το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος ουδέποτε αρνήθηκε ότι ανήκει στην Κεντροδεξιά και πλέον είναι ένας πολύ ισχυρός παίκτης της. Αποτέλεσμα της στρατηγικής αυτής είναι οι κεντροδεξιοί και οι δεξιοί να βρίσκουν σε πολλές περιπτώσεις στήριγμα στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος καλλιεργεί προσεκτικά αυτό το προφίλ. Και μπορεί να στηρίζει ειλικρινά και με όλες του τις δυνάμεις τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια που καταβάλλει, ωστόσο με ευδιάκριτο τρόπο εξακολουθεί να δηλώνει ένοικος της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας». Μιλάει πάντα με κολακευτικά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή και εμμένει σε μία πολιτική με έντονα λαϊκοδεξιό προφίλ, όπως είδαμε στις πρόσφατες παρελάσεις. Ο κ. Καμμένος, έμπειρος πολιτικά, γνωρίζει πως το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψει ο καθένας στις πολιτικές του ρίζες. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί ο ίδιος να παίξει κομβικό ρόλο στην Κεντροδεξιά και στα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν και για αυτό φροντίζει να μην κόβει τον ομφάλιο λώρο με τον κόσμο της παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εντάσσεται και το άνοιγμα που έκανε και σε έναν ακόμη παραδοσιακό πυλώνα της παράταξης, την Ντόρα Μπακογιάννη, με την πρότασή του για υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Ο Καμμένος συνομιλεί με όλη την Κεντροδεξιά», λέει στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. που γνωρίζει από πρώτο χέρι τη στρατηγική του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα