Δίκη Μιχάλη Μιχαηλίδη για εξοπλιστικά

Της Σοφίας Σπίγγου

Όλες τις εναντίον του κατηγορίες στην υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδος αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Μιχαλης Μιχαηλιδης που κατηγορείται μαζί με τον πατέρα του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της αγοράς από την Ελλάδα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR-M1. Ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη εδώ σε εξηγήσεις για τη σχέση του με τον Φουαντ Αλ

Ζαγιάντ και αρνήθηκε οτι είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Beeston, της υπεράκτιας μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του στην Κύπρο.

Για τον καταζητούμενο Σύριο επιχειρηματία ξεκαθάρισε ότι ήταν πελάτης της εταιρίας, ενώ -όπως είπε- "τα χρήματα στην Κονγκρείβ ήταν χρήματα που οφείλονταν από τον Ζαγιάντ (επιστροφή ποσού προκαταβολής για αγορά ποσοστού ακινήτου στο Λονδίνο που δεν έγινε κι άλλες οφειλές του προς την εταιρία και τον ίδιο)".

Ο γιος του πρώην υπουργού εσωτερικών της Κύπρου τόνισε ότι ο Ζαγιάντ δεν χρησιμοποιούσε χαρτιά, αποφεύγοντας να δίνει γραπτές εξηγήσεις: Μία φορά που του είχα ζητήσει μου είχε πει "αν δεν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το ξεχάσουμε". Σχετικά με την επίμαχη off shore επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν
είναι ιδιοκτήτης της, αλλά ότι έχει συμφωνήσει με τον πατέρα του "τη διερεύνηση του ιδιοκτήτη της".

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του πατέρα του στην προχθεσινή του απολογία, ανάφερε πως δεν γνώριζε τον Άκη Τροχατζόπουλο πριν τη φυλακή, ενώ ήρθε σε επαφή με το Νίκο Ζήγρα το 2001. "Επισκέφθηκε την Κύπρο με την σύζυγο του. Με ενημέρωσε ότι ενδιαφέρονταν για ίδρυση εταιριών. Μου είπε ότι εκπροσωπούσε αραβικά funds. Το 2005 τον συνάντησα στην Αθήνα όπου πάλι μου είχε πει ότι ήθελε να ιδρύσει υπεράκτια εταιρία και ότι δεν ήθελε να είναι ο ίδιος μέτοχος και διευθυντής". Μάλιστα, απέφυγε να συνεργαστεί μαζί του, καθώς ο πατέρας του και άλλοι "τον περιέγραψαν ως λαμόγιο".

Στη συνέχεια αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στις καταγγελίες Ζηγρα, σύμφωνα με τις οποίες, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης του παρέδωσε βαλίτσα με 400.000 δολάρια για να τη δώσει στον Άκη Τσοχατζόπουλο και εν συνέχεια εκείνος στην πρώην σύζυγο του. "Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έχει συμβεί με αυτά, δεν έχω καμία συμμετοχή. Από κανένα λογαριασμό δικό μου και της οικογένειας μου δεν έχει γίνει ανάληψη τέτοιου ποσού. Δεν θα έπαιρνα βαλίτσα από την Κύπρο και θα πήγαινα, θα έκανα ανάληψη.", είπε.

Εκτός της αγωγής που έχει καταθέσει κατά του εξαδέλφου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ζήγρα για όσα έχει καταθέσει, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης υποστήριξε οτι "ο Ζήγρας σκόπευε στο να πάρει ελαφρυντικό όπως κ έγινε. Έδωσε στις ελληνικές αρχές το μεγάλο ψάρι για να δικαιολογήσει κάποια πράγματα". Δε δίστασε να κάνει λόγο και για άτομο που υπέδειξε στον Ζήγρα να τον κατηγορήσει εξαιτίας της επαγγελματικής του σχέσης με τον Ζαγιάντ. "Το μόνο που δεν μπορούσε Ζήγρας να καλύψει ήταν ότι οι επιταγές κατατέθηκαν από τον ίδιο. Για να αποφύγει την σύνδεση υπέδειξε εμένα και τον πατέρα μου. Τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών υπήρχαν πριν μιλήσει ο Ζήγρας. Επειδή ο μόνος που γνώριζε οτι τα χρήματα κατέληγαν σε εμένα ήταν ο Ζαγιαντ πιστεύω υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τους από τότε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολογία Ντίνου Μιχαηλίδη για εξοπλιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα