Διέπρεψε ο Πέτρος Αταμιάν, στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου!

Πρώτος και πάλι



Διέπρεψε ο Πέτρος Αταμιάν, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου, με τον συνδυασμό του Αστέριου Γαβότση, ο οποίος κέρδισε τελικά τις εκλογές τη δεύτερη Κυριακή, αφού αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή εκλογική αναμέτρηση πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών.
Το αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι αυτήν τη φορά

τα κατάφερε με έναν καινούργιο συνδυασμό, πετυχαίνοντας να αυξήσει κατά πολύ και την εκλογική του επιρροή, αφού πήρε περισσότερους σταυρούς συγκριτικά με τις δημοτικές εκλογές του 2010. Τελικά, η σκληρή προσπάθεια, η επιμονή και το να είσαι πάντα δίπλα στους πολίτες ανταμείβονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό αποτυπώνεται στην κάλπη με την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κόσμου.

Τίμησαν τον γιατρό



Ο καρδιολόγος Ιωάννης Ταχματζίδης από την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όπως προκύπτει από την καταμέτρηση, τα αποτελέσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ταχματζίδης αποτελεί μία από τις αξιόλογες προσωπικότητες στο ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη. Μάλιστα, εκτός από καταξιωμένος επιστήμονας, έχει και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στον Δήμο Λαγκαδά και παραμένει μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος.

Απέφυγε να τον... γλυκάνει



Με ένα κουτί σοκολατάκια, που για περιτύλιγμα είχαν τη φωτογραφία του, υποδέχτηκε την Κυριακή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον Κώστα Καραμανλή, έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. χαιρέτησε τον «Πανίκα», ωστόσο απέφυγε να... κεραστεί, για πολλούς και σημειολογικά ευνόητους λόγους...

O Βενιζέλος τον έβγαλε ξανά με νύχια και με δόντια τον Μπουτάρ Αγά. Αλλά δεν φταίει κανένας άλλος, φταίνε εκείνοι οι... αχαλίνωτοι, που έβγαλαν το πρόβλημα της εκλογιμότητας του δημάρχου νωρίς και έτσι πρόλαβε και το... τροποποίησε ο Μπένι!

Διαδίδει επιστροφή


Αν αντιληφθώ ότι κάποιοι από το επιτελείο Σαμαρά δρομολογούν την επιστροφή του συνταξιούχου Γιώργου Φερέτη στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης, θα πηδηχτώ από το παράθυρο, που έλεγε και μια ψυχή. Τη φήμη τη διακινεί ο ίδιος, ενώ, μετά τον διορισμό του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Νούλη Χατζηδημητρίου στη θέση του επικεφαλής της τοπικής διοίκησης της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης, στο Μαξίμου ετοιμάζονται να κάνουν ένα ακόμη τεράστιο λάθος. Εκτός και αν η (φημολογούμενη) επιστροφή του Γιώργου Φερέτη γίνεται κατόπιν παράκλησης του Κυρίου... Βλέπετε, είναι γνωστές οι ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί ο Γ.Φ. με την Εκκλησία και το Πατριαρχείο...

Παραίτηση με αιχμές


Μια είδηση-έκπληξη έρχεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο λόγος για την παραίτηση της συμβούλου του συνδυασμού του απερχόμενου περιφερειάρχη, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, η οποία αποχώρησε αφήνοντας αιχμές για τον Αρη Γιαννακίδη, που έχασε στις εκλογές από τον «γαλάζιο» Γ. Παυλίδη. «Την απόφαση αυτή την έλαβα προγενέστερα, θεώρησα όμως πολιτικά ανέντιμο να την ανακοινώσω κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν υπάρχει πλέον ταύτιση των αρχών και των αξιών μου με αυτές της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα», ανέφερε η κ. Γκουγκουσκίδου.

Ο νεότερος

Ο νέος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης είναι ο νεότερος της Βόρειας Ελλάδας, καθώς είναι μόλις 33 Μαΐων. Για την ιστορία, πάντως, το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα «βαρύ», όπως βαρύ και ασήκωτο είναι το ποσοστό 60,36% που συγκέντρωσε έναντι του απερχόμενου δημάρχου Τάσου Καραμπατζού.

Εγινε μπλε



Μέσα στην κατήφεια που υπάρχει στην τοπική της Νέας Δημοκρατίας ήρθε και μια θετική είδηση. Και αυτή είναι ότι ο παραδοσιακά «πράσινος» δήμος του Παύλου Μελά έγινε «μπλε», χάρη στην εκλογή του Δημήτρη Δεμουρτζίδη (φωτ.), ο οποίος κατόρθωσε να νικήσει τον Διαμαντή Παπαδόπουλο.

Ξήλωμα



Μούγγα στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για το εκλογικό στραπάτσο σε δήμο και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τη σιωπηλή στήριξη που παρείχαν τοπικά κομματικά στελέχη στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Επί του παρόντος, στη Λεωφόρο Συγγρού κρατούν στάση αναμονής, αν και μετά το καλοκαίρι είναι πιθανό να ξηλωθεί σχεδόν σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός, με την αρχή να γίνεται από τον πρόεδρο Μηνά Σαμαντζίδη.

Σαμαρικός

Αυτό που έγινε με στέλεχος της Ν.Δ. στη Κεντρική Μακεδονία -είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής- δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Ενώ όλοι ήξεραν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα εκλεγεί, εκείνος αρνήθηκε -τρεις φορές μάλιστα- στον Απόστολο να ηγηθεί στον νομό του! Μάλιστα, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Απόστολος μαζί του αγανάκτησε από την επίμονη άρνησή του αλλά και την πίστη του στον Αντώνη Σαμαρά και του είπε: «Ρε, μήπως είσαι από την Πύλο και μου το παίζεις Πόντιος;».

Ψήφοι

Για σημειολογικούς λόγους, ας παραθέσουμε και το παρακάτω στατιστικό στοιχείο. Στο χωριό Βραχιά του Δήμου Δέλτα, όπου γεννήθηκε και ζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο κόμμα (105 ψήφοι, ποσοστό 20,79%), αφήνοντας δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη τη Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα