Διεκόπη πριν καλά - καλά αρχίσει η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Διεκόπη πριν καλά - καλά αρχίσει η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

δήλωσε ότι επιθυμεί η υπόθεση να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό, η αναφορά του όμως, στην «περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι αρνητική για τα πολιτικά πρόσωπα», προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου: «Το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψιν την περιρρέουσα αμόσφαιρα, ούτε επηρεάζεται από χειροκροτήματα ή πιθανά γιουχαΐσματα», απάντησε στον κατηγορούμενο κάνοντας αναφορά στην υποδοχή «ήρωα» που επεφύλαξαν ορισμένοι στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο κατά την άφιξή του στο δικαστήριο.

Η δίκη διεκόπη ώστε να εξετασθούν τα αιτήματα των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Οι συνήγοροι των πρώην προϊσταμένων της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, ζητούν να αναβληθεί η δίκη για τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι απόφαση της ολομέλειας του δικηγορικού συλλόγου, η οποία δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παραρίστανται για τρίτη ημέρα σε υπόθεση που έχουν αναλάβει.

Αντιθέτως, οι συνήγοροι Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια επικαλούνται νόμο ο οποίος αναφέρει ότι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να εκδικάζονται το λιγότερο σε 15 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα