Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Σαρρή

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε : Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γιώργος Σαρρής πρόκειται να παραιτηθεί, ούτε βεβαίως και η διοίκησή του. Ακόμη, ούτε ο κ. Σαρρής, ούτε η διοίκησή του «τελούν υπό αμφισβήτηση» κάποιων, πέραν των τριών γνωστών μέχρι σήμερα παραγόντων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να μην υπάρχει ο κ. Σαρρής και η διοίκησή του, αλλά στις θέσεις τους κάποιοι άλλοι, της επιλογής τους. Το ότι ο κ. Σαρρής δεν είναι αρεστός στους τρείς συνοδοιπόρους της δήθεν … «υγείας», δηλαδή τους κ. κ. Μελισσανίδη ( ΑΕΚ

), Σαββίδη ( ΠΑΟΚ ) και Αλαφούζο ( Παναθηναϊκός ) είναι γνωστό από την ημέρα πού η διοίκηση Σαρρή κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΟ με το εμφαντικό «σκορ», 48 με … 7 !

Πάνε δύο χρόνια τώρα, πού το «τρίο της υγείας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θέλει τον Σαρρή. Και δεν τον θέλει, για ένα και μοναδικό λόγο : Διότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ «δεν ακούει» αφ’ ενός, αφ’ ετέρου δε δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στα … κελεύσματα οποιουδήποτε παράγοντα, όσο ισχυρός και αν είναι. Αυτό το … «κουσούρι» του κ. Σαρρή, αποδείχτηκε και εκ των καταγγελιών του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά του Μελισσανίδη, με την αποκάλυψη ότι ο κ. Σαρρής μετέφερε αμέσως το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων Μελισσανίδη σε άτομα του διοικητικού πυρήνα της Ομοσπονδίας. Και βεβαίως, εξ αυτών όλα μαθεύτηκαν πολύ γρήγορα, ευρύτερα με αποτέλεσμα να φτάσουν και στα αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Επομένως, η λύσσα των «υγιεινών» εναντίον του κ. Σαρρή δεν έχει σχέση με την αποτυχία της Εθνικής ομάδας. Απλά, η αποτυχία της Εθνικής μας, την οποία πολλοί αποδίδουν και σε ΣΑΜΠΟΤΑΖ εκ των έσω ( όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενο, «προφητικό» δημοσίευμά μας ) όπλισε τους συγκεκριμένους με ένα ακόμη επικοινωνιακό όπλο εναντίον του κ.Σαρρή και της διοίκησής του. Και ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει έτσι μία άνευ προηγουμένου λυσσαλέα επίθεση, δι’ όλων των ΜΜΕ τα οποία ΕΛΕΓΧΟΥΝ ( άμεσα ή έμμεσα ) οι κ. κ. Γιάννης Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης.
Το θέμα είναι ότι ο κ. Σαρρής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί. Ξέρει πολύ καλά, καθώς και όλοι οι άνθρωποι πού τον στηρίζουν στη διοίκηση της ΕΠΟ, ότι η αποχώρησή του από το τιμόνι της Ομοσπονδίας, ΤΩΡΑ ειδικά, θα εκληφθεί ως «θρίαμβος» των δυνάμεων της … «υγείας», πού έτσι ( θαρρούν ότι … ) θα αποδείξουν πόσο δυνατοί είναι.

Ακόμη, ο κ. Σαρρής ξέρει και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Ότι η στήριξη των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, είναι δεδομένη και ανυποχώρητη ! Είναι στήριξη πού προέρχεται από κοινούς αγώνες για το ποδόσφαιρο, με σύμπνοια και ομόνοια πού αποτελούν σπάνιες περιπτώσεις διοικητικών συμβουλίων, σε όλους τους χώρους. Στο ΔΣ της ΕΠΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !

Για να πέσει ο Γιώργος Σαρρής και η διοίκησή του, θα πρέπει να συμβεί ένα εκ των δύο : Η να παραιτηθεί αυτοβούλως, κάτι πού δεν περνά καν από το μυαλό του ( διασταυρωμένο εκατό τοις εκατό αυτό ) ή, να κατατεθεί εναντίον του πρόταση μομφής, η οποία θα περάσει από γενική Συνέλευση των Ενώσεων πού θα πάρει και την τελική απόφαση. Και αυτό όμως δεν γίνεται, διότι στα δυόμισι χρόνια πού διοικεί ο κ. Σαρρής η διοίκησή του πήρε άνετα τις ψηφοφορίες, με διαφορά μεγαλύτερη εκείνης των εκλογών του 2012 ! Η διαφορά τώρα, με τις αντιπολιτευόμενες Ενώσεις, έχει φτάσει γύρω στο πενηνταπέντε με … πέντε !
Αυτοί είναι οι δύο και μοναδικοί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ και ΝΟΜΙΜΟΙ τρόποι, να πέσει η διοίκηση Σαρρή στην ΕΠΟ. Τα υπόλοιπα, τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», είναι μεν εφικτά ( ανάλογα με την θρασύτητα και τον αυταρχισμό της πολιτικής αρχής ) πλην όμως όχι και αποδεκτά από την ποδοσφαιρική κοινωνία. Και ο υφυπουργός Αθλητισμού ( καθώς και το σύνολο της κυβερνήσεως ) ξέρουν πολύ καλά ότι δε είναι τώρα εποχές για ΩΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ τέτοιων αποφάσεων, έστω και με την δικαιολογία της κατάργησης του αυτοδιοίκητου ( πού βρίσκεται στα σχέδια Ανδριανού ).

Ομολόγησε μπροστά στον υφυπουργό την … χαρά του για την ήττα της Εθνικής !

Οι διαθέσεις του κ. Ανδριανού, για όσους ξέρουν να διαβάζουν και πίσω από τα ψιλά γράμματα, είναι εμφανέστατες. Μόλις προχθές, την επομένη του ξυλοδαρμού του Χριστόφορου Ζωγράφου από τους γνωστούς … «αγνώστους» - πλην καταγγελθέντες, εμφανίστηκε στην Κρήτη ως ομιλητής σε «συνέδριο κατά της βίας», το οποίο διοργάνωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κ. Νίκος Τζώρτζογλου, κουμπάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση και βεβαίως, πρόεδρος και εκπρόσωπος της μίας εκ των τεσσάρων – πέντε ΕΠΣ πού αντιπολιτεύονται με συνέπεια την διοίκηση Σαρρή. Παρόντες ήσαν επίσης ο ίδιος ο κ. Γκαγκάτσης ( του οποίου ο γιός είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ), καθώς και ένας ακόμη πρόεδρος ΕΠΣ της αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηαποστόλου της ΕΠΣ Κιλκίς.

Εκ της διοικήσεως της ΕΠΟ, δεν ήταν κανείς παρών. Και δεν ήταν, για ένα και μοναδικό λόγο : Διότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να είναι. Και δεν ήθελε, διότι αυτού του είδους τα συνέδρια «κατά της βίας», πού γίνονται κατά δεκάδες κάθε αγωνιστική περίοδο, είναι σχεδόν πάντα ανούσια, κλισεδιάρικα και αναποτελεσματικά. Με λίγα λόγια, ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ, ειδικά την εποχή πού το κοινωνικό φαινόμενο της βίας βρίσκεται σε έξαρση, άρα απαιτείται ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ αντιμετώπισή του.
Για να αποτυπωθεί πλήρως η «λογική» αυτής της σύναξης, πρέπει να παραθέσουμε τα λόγια του «οικοδεσπότη» κ. Τζώρτζογλου, στην αρχή της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε στην ήττα της Εθνικής ομάδας :
«Το χθεσινό αποτέλεσμα, η ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, ήταν ευχάριστο για μένα, καθώς ο τσαμπουκάς του αυτοδιοίκητου πού φέρατε κ. Γκαγκάτση θα σπάσει» !
Δεν γνωρίζω αν ο κύριος πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου χειροκροτήθηκε γι’ αυτή την εκπληκτική ατάκα, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Πρόκειται, κατά την προσωπική μου άποψη, για μία ξεκάθαρη εφαρμογή της γνωστής παροιμιώδους φράσεως, «θέλει η πουτ… να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει» ! Ναι, οι συνδαιτημόνες του κ. Ανδριανού, στο σοβαρό και αγαθών προθέσεων αυτό συνέδριο, αποκαλύφθηκαν : Λαχταρούσαν την ήττα της Εθνικής, για να την χρησιμοποιήσουν για τις εκλογικές τους επιδιώξεις !

Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω και την άποψη του κ. Ανδριανού γι’ αυτό το … χαρμόσυνο γεγονός ( όσον αφορά τον κ. Τζώρτζογλου ) της ήττας της Εθνικής μας. Αν δηλαδή πέρα και πίσω από την εκπεφρασμένη πολιτικής μορφής θλίψη του για την εθνική ήττα, κάπου … ψιλοχάρηκε και αυτός, θεωρώντας ότι απέκτησε ένα ακόμη όπλο στην αναμέτρησή του με την ΕΠΟ. Την αναμέτρηση πού του ζητάει ΕΠΙΜΟΝΑ και ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ το … «τρίο της υγείας», προκειμένου να τον περιβάλλουν με την υποστήριξή τους.

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα