Δεκτή η τροπολογία της Παπακώστα από τον Στουρνάρα!

Δεκτή έγινε, από τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, η Τροπολογία που κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου και συνυπέγραψαν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον ΦΠΑ αυτοπαράδοσης ακινήτων.

Η Τροπολογία, ενσωματώθηκε στο άρθρο 58 του νόμου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» και προβλέπει την παράταση

της καταβολής του ΦΠΑ αυτοπαράδοσης 23%, για τέσσερα χρόνια, από την ημερομηνία αποπεράτωσης της οικοδομής, για όλες τις οικοδομές, οι οποίες αποπερατώθηκαν από 1.1.2011 και μετά. Για τις οικοδομές που αποπερατώθηκαν έως 31.12.2010, ως χρόνος έναρξης της εξαετίας θεωρείται η 1.1.2011.

Η εν λόγω διάταξη αναμένεται να δώσει ανάσα, σε χιλιάδες κατασκευαστές, σε όλη τη χώρα, που καλούνται να πληρώσουν, μέχρι το τέλος του 2013, ΦΠΑ 23% για ακίνητα που δεν έχουν πουλήσει.

Την Τροπολογία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές: Μιχαήλ Ταμήλος, Νίκος Ταγαράς, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μαρία Αντωνίου, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κων/νος Σκρέκας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Δημήτρης Τσουμάνης, Χρήστος Δήμας, Μάξιμος Σενετάκης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κων/νος Κουκοδήμος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Παύλος Βογιατζής, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Καράμπελας, Φωτεινή Αραμπατζή, Γεωργία Μπατσαρά, Βασίλειος Υψηλάντης, Χρίστος Δήμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα