Δείτε την φωτογραφία που αγοράστηκε 6.5 εκατομμύρια δολάρια!

Ο εξαιρετικός φωτογράφος Peter Lik κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος που έχει "τραβήξει" την πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου, καθώς έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που άνηκε Andreas Gusky. Από το 2011 και μετά η πιο ακριβή φωτογραφία άνηκε στον Andreas Gusk, με τον τίτλο “Rhein II” που είχε δημοπρατηθεί στη τιμή των 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό το υπέρογκο ποσό κατάφερε να ξεπεράσει ο καλλιτέχνης Peter Lik, ο οποίος πούλησε την δική του φωτογραφία με τίτλο "Ghost" για 6.5 εκατομμυρίων δολάρια. Το "Ghost" είναι τραβηγμένη στο Φαράγγι της Αντιλόπης στην Αριζόνα των ΗΠΑ,

ένα μέρος που έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές πεδίο πειραματισμών για εκατοντάδες φωτογράφους. Η φωτογραφία πουλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη ο οποίος εκστασιασμένος από τη δουλειά του Lik αγόρασε δύο ακόμη έργα του, το "Illusion" για 2.4 εκατομμύρια δολάρια και το "Eternal Moods" για 1.1 εκατομμύρια.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει: "Μέσα από τις φωτογραφίες μου, σκοπός μου είναι να συλλαμβάνω το μεγαλείο της φύσης και να το αποκαλύπτω με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπνέει τον θεατή, να τον γεμίζει πάθος και να τον συνδέει με τη φωτογραφία".

Ghost

Eternal Moods

Illusion

Keywords
Τυχαία Θέματα