Δείτε που θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βελτίωση από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια

ένταση.

Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα ενταθούν αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Το πρωί στα νότια υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα νότια αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με μικρή εξασθένηση. Στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα