Δεύτερη νίκη για την Εθνική με σούπερ Πρίντεζη

Η νίκη ήρθε αλλά όχι τόσο εύκολα όσο αναμενόταν για την Εθνική μας ομάδα κόντρα στις Φιλιππίνες, και έκανε το «δύο στα δύο» στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Έχοντας κορυφαίο στο παρκέ τον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος πέτυχε 25 πόντους, το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη δεν κινδύνεψε απέναντι στους Ασιάτες που κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν κατάφεραν σε καμία των περιπτώσεων να αποφύγουν την ήττα.

Πρίντεζης, Ζήσης, Μπουρούσης και Παπανικολάου ανέλαβαν το σκοράρισμα για τη «γαλανόλευκη» στην πρώτη περίοδο, με τον Μπλατς να είναι η φωτεινή εξαίρεση για τις

Φιλιππίνες που στο ξεκίνημα είχε πρόβλημα στην επίθεση. Ο Καϊμακόγλου έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Φαχάρδο, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν άκρως αποτελεσματικός κάτω από το αντίπαλο καλάθι, «χτίζοντας» μία διαφορά για την Εθνική μας, που έφτασε και τους δέκα πόντους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (37-27). Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Αντετοκούνμπο.

Στην τρίτη περίοδο ο Μπουρούσης και ο Παπανικολάου με έμμεσο τρίποντο ανέβασαν τη διαφορά, ενώ οι Μπλατς και Φαχάρδο πάλευαν μόνοι τους για τις Φιλιππίνες που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να ακολουθήσουν το ρυθμό της Ελλάδας, ωστόσο χωρίς επιτυχία. Στο φινάλε οι Ασιάτες προσπάθησαν να «τρομάξουν» την ελληνική ομάδα μειώνοντας τη διαφορά με ένα επί μέρους 15-5, αλλά η διαφορά ήταν ήδη μεγάλη για να καλυφθεί και το φινάλε του αγώνα βρήκε το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη και τους Έλληνες να πανηγυρίζουν τη νίκη με 82-70! Πλέον η Εθνική μας προετοιμάζεται για το πιο σοβαρό «τεστ» μέχρι τώρα στο Μουντομπάσκετ, αυτό κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο!

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 45-58, 70-82.

Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 3, Τενόριο 3, Τσαν 3, Γουίλιαμ 5, Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 5, Μπλατς 21, Φαχάρδο 7, Νταλιστάν 5, Αγκουιλάρ 2, Πίνγκρις 7.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6, Καλάθης 9, Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5, Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25.

Keywords
Τυχαία Θέματα