Δεύτερη απόδραση δολοφόνου από τις φυλακές της Ιταλίας!

Ένας δεύτερος επικίνδυνος δολοφόνος της ιταλικής μαφίας απέδρασε από τις φυλακές, μόλις 24 ώρες μετά το σάλο που προξενήθηκε στη γείτονα χώρα με την είδηση πως ένας φυλακισμένος για δολοφονίες πήρε διήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον 47χρονο Πιέρο Εσπόζιτο, που και εκείνος πήρε άδεια 8 ωρών, από τις φυλακές της Πεσκάρα όπου και κρατείτο, μετά το πέρας της οποίας δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο άνδρας είχε ήδη εκτίσει την ποινή του για δυο δολοφονίες, αφού συνεργάστηκε με τις αρχές και βρισκόταν φυλακισμένος για την καταδίκη του από μια παλαιότερη

απόδρασή του.

Πρόκειται για την δεύτερη απόδραση σε δυο μέρες στην Ιταλία μετά εκείνη του ειδεχθούς κατα συρροή δολοφόνου Μπαρτολομέο Γκαλιάνο, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών από όπου απέδρασε ο Γκαλιάνο, δεν γνώριζε πως ήταν καταδικασμένος για δολοφονίες όταν του υπέγραψε την άδεια, κάτι που όμως κατέρριψε η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Ανναμαρία Καντσελιέρι.

Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα της υπουργού, πριν από πέντε μήνες ο διευθυντής των φυλακών είχε ζητήσει από το υπουργείο το αίτημα για διήμερη άδεια του συγκεκριμένου κατηγορούμενου κάτι που είχε απαγορευθεί εγγράφως, λόγω των εγκλημάτων που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

Αξίζει να αναφερθεί πως και στις δυο περιπτώσεις, οι φυγάδες είχαν συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους και σε λίγους μήνες θα αφήνονταν ελεύθεροι.

Στην φωτογραφία εικονίζονται οι δύο επικίνδυνοι φυγάδες, αριστερά ο Πιέρο Εσπόζιτο και δεξιά ο Μπαρτολομέο Γκαλιάνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα