Δάσκαλε που δίδασκες: Τι έλεγε ο Τατσόπουλος για όσους δεν έδιναν την έδρα

Μπορεί σήμερα ο Πέτρος Τατσόπουλος να ανακοίνωσε την απόφαση του να κρατήσει την βουλευτική του έδρα και μετά το "διαζύγιο" με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, μάλλον δεν ήταν πάντοτε αυτής της αντίληψης.

Μάλιστα, κάποτε "έκραζε" ανοιχτά όσους έπρατταν με τον τρόπο αυτό (αναφερόμενος κυρίως σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ), αποκαλώντας τους "απαράδεκτους", τονίζοντας για τον εαυτό του πως "δεν κωλώνει" και πως "μπορώ να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, αλλά θα δώσω την έδρα πίσω στο κόμμα".

Για του λόγου το αληθές, το απόσπασμα

από τη συνέντευξή του στο tvxs.gr το 2012:

"Επειδή χωρίς την προίκα του κόμματος δεν μπορείς να μπεις στη Βουλή, θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνεις στη βούλη, και για οποιοδήποτε λόγο, συνειδησιακό για παραδειγμα, να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το κόμμα σου και να ανεξαρτητοποιείσαι και να παίρνεις και την έδρα σου μαζί. Θεωρώ απαράδεκτο να μη δίνεις την έδρα σου πίσω στο κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση, όπως έκαναν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ, και άλλοι. Και το θεωρώ απαράδεκτο, διότι χωρίς το κόμμα, δεν θα έμπαινες στη βουλή.

Και εγώ είμαι έτοιμος να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, το έχω άλλωστε αποδείξει στη ζωή μου, δεν κωλώνω, είμαι και ευεπίφορος στις παραιτήσεις, από παραίτηση σε παραίτηση πάω, δηλαδή δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θελήσω να παραιτηθώ, αλλά θα παραδώσω και την έδρα μου, σε αυτούς οι οποίοι με τίμησαν με το να με βάλουνε στο ψηφοδέλτιό τους. Κι αυτό θα το κάνω εάν έρθω σε ρήξη με τη συνειδησή μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα