Χαρακόπουλος: Δικαιώθηκα για το γάλα

"Διαψεύστηκαν όσοι μάχονταν γιά την επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος" επεσήμανε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Εκδοση του Σαββατοκύριακου και τον Γιάννη Χρηστάκο.

Ο Χαρακόπουλος, που δέχτηκε επιθέσεις ακόμη και από το Μαξίμου γιά το γεγονός οτι δεν στήριζε τον Κ. Χατζηδάκη στην προσπάθειά του να κάνει την κορυφαία μεταρρύθμιση γιά να γίνει

πιό φτηνό το γάλα στο ράφι, υποστήριξε οτι "πρέπει να δούμε τα περιθώρια αισχροκέρδειας". Αποκάλυψε, ακόμη οτι οι κτηνοτρόφοι καταγγέλουν πως οι εταιρίες τους μείωσαν κι άλλο την τιμή ενώ εκείνες δεν μείωσαν τις τιμές τους. Παράλληλα, καταγγέλεται οτι ενώ τα πολυκαταστήματα πληρώνονται τοις μετρητοίς γιά το γάλα που πωλούν στα ράφια, εντούτοις οι γαλακτοβιομηχανίες πληρώνονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ως και 10 μηνες. Ακόμη, ο κ. Χαρακόπουλος αποκάλυψε οτι " στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έλεγε οτι τα περιθώρια κέρδους της λιανικής είναι κατά 35% υψηλότερα από τα περιθώρια κέρδους των εταιριών στις άλλες χώρες της Ευρώπης και κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα