Μπόνο: Η τρόικα μάς πήδηξε - Η ΕΕ πρέπει να γίνει ιδέα

Δεν έδωσαν μόνο οι ισχυρότεροι πολιτικοί της Ευρώπης το παρών στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, αλλά το στίγμα του άφησε και ο διάσημος Ιρλανδός τραγουδιστής Μπόνο.

Ο αστέρας των U2, αφού τραγούδησε στην εκδήλωση, μίλησε στο κοινό, κάνοντας μία αποτίμηση για την παρουσία της τρόικα στην Ιρλανδία. "Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδηξαν, αλλά τα καταφέραμε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπόνο, προκαλώντας έκπληξη στο ακροατήριο.

Ακόμη, στάθηκε

και στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας μία σύγκριση με τις ΗΠΑ. "Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα. Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών. Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς", ενώ απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ τόνισε: "Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα