Μπλακ άουτ από την αφρικανική σκόνη

Μπλακ αουτ προκλήθηκε στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Σχεδόν το σύνολο των παραλιακών οικισμών του Νομού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. “Η σκόνη επικάθεστε στους μονωτήρες και σε συνδυασμό με την υγρασία κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, προκάλεσε μια σειρά από βραχυκυκλώματα” τονίζει ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στην Ξάνθη

κ. Βασίλης Σαρρής.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, οι διακοπές ρεύματος άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους παραλιακούς οικισμούς, προκαλώντας έντονη δυσφορία αλλά και παράπονα στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες. Το βράδυ της Τετάρτης προκλήθηκε βλάβη σε κεντρικό αγωγό στον κόμβο της Πεζούλας ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Αβδήρων.

“Το βράδυ της Πέμπτης έμειναν χωρίς ρεύμα η Γκιώνα, η Μάνδρα, η Πεζούλα, το Μυρωδάτο, τα Άβδηρα και το Πόρτο Λάγος. Τα υπόλοιπα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί” σημειώνει ο κ. Σαρρής, εξηγώντας ότι επί 4 ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή συνεργεία αποτελούμενα από 9 και 13 άτομα.

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έριχναν νερό στους στύλους ρεύματος ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη και να αποτραπούν οι βραχυκυκλώσεις. “Όπου δεν μπορούσε η Πυροσβεστική ανέβαιναν δικοί μας υπάλληλοι με σφουγγάρια και νερό για να καθαρίσουν τη σκόνη. Καταλαβαίνετε όμως ότι δεν γίνεται να πλυθούν όλοι οι στύλοι της περιοχής, είναι πρακτικά αδύνατο. Για αυτό και λέγαμε τόσες μέρες πως μόνο μια βροχή θα μας σώσει. Περιμέναμε να βρέξει το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά ευτυχώς η βροχή ξεκίνησε νωρίτερα” τονίζει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα