Μπιλ Γκέιτς: Δεν θα υπάρχει φτωχή χώρα το 2035!

Την μεγάλη αισιοδοξία του πως υπό προϋποθέσεις κανένα κράτος στον κόσμο δεν θα είναι φτωχό μέχρι το 2035, εξέφρασε με επιστολή του ο μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιστορικός ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος έχει επικεντρωθεί και στο φιλανθρωπικό έργο τα τελευταία χρόνια, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος "Bill and Melinda Gates" επιστολή με την οποία περιγράφει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον του πλανήτη. Σύμφωνα με αυτές, μέχρι το 2035 κανένα από τα 35 κράτη που

η Παγκόσμια Τράπεζα εντάσσει στην κατηγορία των χωρών χαμηλού εισοδήματος, δεν θα είναι πλέον φτωχό, ενώ όλα θα έχουν υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα απ' ό,τι η Κίνα σήμερα. Βέβαια, ο τρόπος για να πραγματωθεί αυτό είναι τα κράτη να επωφεληθούν από τις πιο παραγωγικές γειτονικές τους χώρες και από καινοτομίες, όπως νέα εμβόλια ή και την ψηφιακή επανάσταση.

"Σχεδόν από κάθε άποψη, ο κόσμος είναι καλύτερος από ότι ήταν ποτέ. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και με περισσότερη υγεία. Πολλά έθνη που χρειάζονταν εξωτερική βοήθεια, τώρα είναι αυτάρκη. Μπορεί να θεωρείτε πως οι πανηγυρισμοί θα έπρεπε να είναι μεγάλοι για μία τέτοια πρόοδο, όμως στην πραγματικότητα, η Μελίντα (η σύζυγος του Γκειτς) και εγώ συγκλονιζόμαστε από το πόσοι άνθρωποι θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα. Η πεποίθηση πως ο κόσμος δεν μπορεί να λύσει την εκτεταμένη φτώχεια και τις επιδημίες, δεν είναι απλώς λαθεμένη, αλλά και επιβλαβής", αναφέρει χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής του Μπιλ Γκέιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα