Μπαλτάκος: Δεν θυμάμαι αν είπα χειρότερα πράγματα ακόμη και για τον Σαμαρά

Να δώσει εξηγήσεις επιχείρησε ο Τάκης Μπαλτάκος στην πρώτη του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου μετά την απομάκρυνσή του από τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο κ. Μπαλτάκος όχι μόνο δεν κατάφερε να γίνει πειστικός, αλλά μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα.

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν υπάρχουν κι άλλα... χειρότερα σημεία του διαλόγου που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: Δεν θυμάμαι αν έχω πει χειρότερα πράγματα ακόμη και για τον πρωθυπουργό. Ό,τι και να έχω πει εξυπηρετούσε την

ίδια πολιτική τακτική. Έχω συναντηθεί με πολλούς ανθρώπους. Η συζήτηση έγινε πριν από έξι μήνες. Δεν θυμάμαι τι άλλο τους έχω πει...»!

Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι «Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου την παράταξη. Ακολούθησα πιστά τις αρχές της την Ορθοδοξία και τις ένοπλες δυνάμεις. Φοβάμαι ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει τη δεξιά της παράταξη η Ν.Δ.

Και συνέχισε ο κ. Μπαλτάκος στη συζήτησή του με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

-"Ο Κασιδιάρης μου ζήτησε να συναντηθούμε και όπως κάνω με όλα τα μέλη των κομμάτων δέχτηκα την συνάντηση. Δεν μπορούσα, δεν είχα δικαίωμα να του πω όχι. Είχα και την περιέργεια τότε να δω τι ήθελε να μου πει.

Όλα όσα είπα στον Κασιδιάρη, ήταν αυτά που διάβασα στον Τύπο.

- Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και ελπίζω να βγουν κάποια στιγμή. Δεν θυμάμαι όμως τι είχαμε πει.

-Για την δολοφονία Φύσσα δεν έμαθα φυσικά τίποτα. Έμαθα όμως για τις πολιτικές πρακτικές και τις πολιτικές στοχεύσεις τους.

-Δεν είπα ποτέ στον Πρωθυπουργό, «τι είναι αυτά που κάνεις»; Είχα πει κι εγώ κι άλλοι πολιτικοί ότι οι πολιτικές διώξεις μετά την δολοφονία Φύσσα, ήταν λάθος. Το είχα πει αυτό στον πρωθυπουργό, ναι. Μην τους διώκεις τώρα, καλύτερα να αδιαφορούμε.

Όταν πάνε να κάνουν συσσίτιο στο Σύνταγμα οι Χρυσαυγίτες, θα το μάθουν 1000 άτομα. Όταν εμείς τους το απαγορεύουμε θα το μάθουν όλοι οι Έλληνες. Τους έλεγα «Μην τους κάνετε ήρωες».

-Στο παρελθόν είχα και συνάντηση με τον Μιχαλολιάκο. Ήθελε να παρέμβω για το θέμα των αστυνομικών και της φρουράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στο γραφείο μου πράγματι είχε έρθει και ο κ. Παππάς της Χρυσής Αυγής για τον ίδιο λόγο, για τους αστυνομικούς των βουλευτών".

Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το αποτέλεσμα των επαφών του με τα μέλη της Χ.Α. για την παράταξη και τη χώρα ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε:

Θα σας πω όσα μπορώ να σας αποκαλύψω. Θέλησα να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους της Ν.Δ. από την Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό έκανα την προσέγγιση. Όταν δήλωσα ότι είμαι αντικομουνιστής, σαρώθηκαν τα σωθικά της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν μια τέτοια δήλωση. Εγώ δεν είμαι πολιτικός κι ούτε έχω πολιτικές βλέψεις».

Στην ερώτηση τι δεν μπορείτε να αποκαλύψετε κι αν υπάρχουν μυστικά. Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε. «Δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχουν πολιτικές τακτικές και κινήσεις. Αυτές εννοώ. Η δήλωσή μου ότι είμαι αντικομουνιστικής δεν ήταν τυχαία. Ήταν στο πλαίσιο αυτής της τακτικής».

-Ο πρωθυπουργός χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Εκείνο που ήξερα ήταν ότι η Ν.Δ. έπρεπε να πάρει πίσω τους ψηφοφόρους τους. Με ποιο τρόπο το επιχείρησα, να απεγκλωβίσω ένστολους και ιερείς, είναι άλλο θέμα.

-Ο πρωθυπουργός δεν μου ζήτησε ποτέ να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους. Η θεσμική μου θέση δεν μου το απαγορεύει. Το ίδιο είχε κάνει και ο Κοσμίδης, όταν έλειπε ο Σημίτης. Ο Κοσμίδης χειρίστηκε όλη την υπόθεση του Οτσαλάν. Έτσι έκανα κι εγώ. Πήρα πρωτοβουλία γιατί ήμουν ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Όσο για τις εξελίξεις στην δικαιοσύνη ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε:

Το προϊόν της υποκλοπής δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Δεν μπορεί να μπει στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερευνήσει τα όσα ακούστηκαν. Ούτε ο Δένδιας, ούτε ο Αθανασίου έχουν καμία ανάμειξη.

Τέλος όσον αφορά στο περιστατικό με τον γιό του και την επίθεσή του στα γραφεία της Χ.Α. ανέφερε:

Το περιστατικό δεν έγινε στα γραφεία της Χ.Α. Τους συνάντησε στο διάδρομο και εκνευρισμένος τους ρώτησε πού είναι ο Κασιδιάρης. Δεν έγινε φασαρία. Στη συνέχεια οι Χρυσαυγίτες επειδή έχουν μια μανία με τις μηνύσεις κατέθεσαν μήνυση ότι τους επιτέθηκε. Ο γιος μου είναι αξιωματικός στο Λιμενικό. Έχει κώδικες τιμής και δικές του απόψεις.

Δεν αναζητείται ο γιος μου. Κακώς το λένε αυτό. Είναι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του δεν γνωρίζω που είναι. Είναι 26 ετών, είναι εκπαιδευμένος, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Δεν μπορώ όμως να τον βρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα