Αβραμόπουλος: Όαση ασφάλειας και σταθερότητας η Ελλάδα

Στην ανάγκη για ομοψυχία και ενότητα όλων των Ελλήνων, ιδιαιτέρως την παρούσα χρονική συγκυρία, αλλά και στην ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, «παρά τις αντιξοότητες», όπως σημείωσε, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, με την ευκαιρία του εορτασμού

του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού).

«Είμαι και εγώ, ως πολίτης πάνω από όλα, υπερήφανος, αλλά και ασφαλής, με τη διαπίστωση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έφερε η εποχή, κρατούν στον ανώτερο βαθμό το αξιόμαχό τους, την ικανότητά τους για την αποτροπή κάθε απειλής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Υπουργός. Για να προσθέσει ο ίδιος λίγο αργότερα: «Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι ένα από τα βαθύτερα μηνύματα που στέλνουν εκδηλώσεις σαν τη σημερινή και που στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων για όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργηθεί. Και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η απαραίτητη εθνική ομοψυχία και η ενότητα. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οσάκις ενώναμε δυνάμεις ξεπερνάγαμε δυσκολίες, αντιμετωπίζαμε με επιτυχία τις προκλήσεις και ανοίγαμε αισιόδοξους δρόμους για τη πατρίδα μας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δ.Αβραμόπουλος, αφού αναφέρθηκε στο ότι στη σημερινή κατάσταση ανασφάλειας που επικρατεί σε όλο το τόξο από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της αποτελούν μία «όαση ασφάλειας και σταθερότητας» στην περιοχή, επανέλαβε με έμφαση ότι «Το δε αμυντικό της σύστημα είναι στην υπηρεσία των σκοπών που ανέφερα, αλλά και στην υπηρεσία της διεθνούς εννόμου τάξεως».

Τέλος, ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στο ελληνικό αμυντικό σύστημα τόνισε ότι «Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ελληνικό αμυντικό σύστημα χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού σε ευρωπαϊκή και σε παγκόσμια κλίμακα».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΤΧΗ (ΠΖ) ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ», στη Χαλκίδα, εκτός του ΥΕΘΑ παρέστησαν o βουλευτής Ευβοίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, εκπρόσωποι των πολιτικών και τοπικών αρχών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτασμός περιελάμβανε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, έκθεση οπλισμού και μέσων του ΣΞ, ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σχολής Πεζικού, καθώς και στην έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού και στολών. Αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους Σχηματισμούς του ΣΞ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα