Αθωώθηκαν Γιώργος Βουλγαράκης και Κατερίνα Πελέκη

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών που τον βάραιναν, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίννη Πελέκη, οι οποίοι "κάθισαν" στο εδώλιό του Ί Τριμελούς Πλημμεληματοδικείου της Αθήνας για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.

Η κατηγορία αφορούσε στη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων και η προτασή του έγινε αποδεκτή απο το Δικαςτηριο,

με το σκεπτικό πως δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν απο τρίτο δικαιούχο, εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κυρίας Πελέκη.

"Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαρακη. Προτείνω την αθώωση τους", ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Κατά την απολογία του στο Δικαστήριο ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν ήξερε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, ενώ τόνισε: "Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγω και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τοσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ουτε εγω. Δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε".

Αξίζει να σημειωθεί, οτι από την κίνηση του λογαριασμού φαίνεται πως δεν έγινε καμία ενέργεια απο το 1999 που άνοιξε μέχρι το 2010-2011 που έκλεισε. Ήταν ένας λογαριασμός που "κοιμόταν".

Keywords
Τυχαία Θέματα