Άσκηση επιστρατεύσεως και εκπαιδεύσεως Εφέδρων της Πολεμικής Αεροπορείας

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να προχωρήσει σε επιστράτευση κρισίμων ειδικοτήτων εφέδρων της στο πλαίσιο της διεξαγωγής της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2014», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί και φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, από το ΓΕΑ ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα ότι «κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014 και στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» θα διεξαχθεί άσκηση

επιστράτευσης - εκπαίδευσης εφέδρων Οπλιτών με ημερομηνία κατάταξης τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 (22-09-14) και απόλυσης την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 (26-09-14). Η πρόσκληση των εφέδρων θα γίνει με Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από τις Μονάδες της ΠΑ και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.»

Ως γνωστόν, όσοι έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό μετά την απόλυσή τους και μετά την πάροδο κάποιου συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, που εξαρτάται από τη συγκεκριμένη ειδικότητα του απολυθέντος, αποδίδονται ως έφεδροι στο Στρατό Ξηράς, με αλλαγή χρώματος απολυτηρίου. Στους Κλάδους, στην ΠΑ τη συγκεκριμένη περίπτωση, παραμένουν όσοι έχουν μερικές κρίσιμες ειδικότητες, όπως γιατροί/υγειονομικοί (όχι όλοι), ειδικότητες στα αντιαεροπορικά όπλα κ.λπ. Έτσι λοιπόν η κλήση των εφέδρων της ΠΑ για τον «Παρμενίωνα» θα γίνει από όσους έχουν πρόσφατα απολυθεί και δεν έχουν εισέτι αποδοθεί στον ΣΞ, καθώς και από τις κρίσιμες ειδικότητες που έχουν απολυθεί χρόνια αλλά εξακολουθούν και παραμένουν στην ΠΑ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
απολυτηριο πολεμικου ναυτικου χρωμα, απολυτηριο στρατου ξηρας
Τυχαία Θέματα