Ας σταματήσει να μιλάει επιτέλους!!

του Νίκου Σίμου
Ένας από τους λόγους που οι πολίτες λοιδορούν τα κόμματα και τους πολιτικούς είναι το γεγονός ότι, πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος έχουν προκαλέσει, με όσα λένε ή επαναλαμβάνουν, την αξιοπιστία του θεσμού που εκπροσωπούν. Άλλα λένε τη μία στιγμή, άλλα την άλλη και ο κόσμος τείνει να πιστεύσει ότι τον κοροϊδεύουν κατά σύστημα Επομένως το δημοκρατικό μας πολίτευμα δεν το υπονομεύουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά αυτοί που πρέπει, εκ καθήκοντος και βάσει όρκου να το προστατεύουν.
Ένας από τους καθ’ έξιν δράστες της υπονόμευσης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος

είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί υπονομεύει την επιβεβλημένη αυτή αξιοπιστία; Απλώς διότι συνήθως σπεύδει να πάρει πίσω όσα λέει και τα οποία προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία και σύγχυση. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως Ηρακληδέας της πολιτικής σταθερότητας είναι αυτός που συστηματικά την τορπιλλίζει.
Επί μέρες ολόκληρες η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται για το τι θα γίνει αν καταψηφισθεί η Ελιά στις ευρωεκλογές και αν θα φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση εξ αιτίας αυτού του λόγου. Το θέμα το έθεσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος σε σημείο μάλιστα ακόμη και σύντροφοί του είτε να δικαιολογούν, ως αυτονόητη την εξέλιξη αυτή, είτε να ανοίγουν συζήτηση περί ηγεσίας στο κόμμα! Τώρα ο αμετροεπέστατος κ. Βενιζέλος μιλωντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και πανικοβλημένος προφανώς μετα τον θόρυβο που ο ίδιος προκάλεσε, σπεύδει να μας ...διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!!! Δικαιολογώντας την μεγαλειώδη κωλοτούμπα του βεβαίως είπε ότι, απλώς, έθεσε ένα ...δίλημμα!
Κάποιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να του επιβάλλουν να μη μιλάει πλέον. Όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο κάποιους να την υπονομεύουν, ακυρώνοντας με παρόλες ή διαψεύδοντας συνεχώς τον εαυτό τους, την αξιοπιστία του κοινοβουλευτισμού και των εκπροσώπων του. Ο κ. Βενιζέλος δεν σκέπτεται πριν μιλησει. Γι αυτό άλλωστε δεν απέφυγε να κομπορρημονήσει απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας, με αφέλεια ότι η Ελλάδα (της οποίας υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής εκείνη την εποχή στην οποία αναφέρεται) κούρεψε το χρέος της, όσο καμμία άλλη χώρα στον κόσμο και ότι προστάτεψε το ΠΑΣΟΚ τις καταθέσεις των Ελλήνων! Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι με δική του υπογραφή κούρεψε, ως χρέος, τις επενδύσεις των Ελλήνων σε κρατικά ομόλογα και τις αντίστοιχες των ασφαλιστικών Ταμείων!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα