Αρχηγός ΓΕΑ: "Η εμφάνιση των αεροσκαφών της ΠΑ στην παρέλαση ήταν συγκλονιστική"

Δέσμευση έναντι των χιλιάδων Θεσσαλονίκεων «που απογοητεύτηκαν επειδή λόγω της ομίχλης δεν έγινε η επίδειξη του αεροσκάφους Demo F-16, της ομάδας επίδειξης ΖΕΥΣ της ΠΑ», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ότι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει την επίδειξη που δεν έγινε την 28η Οκτωβρίου μετά την παρέλαση, παρέσχε πριν από λίγη ώρα, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, μιλώντας στους στρατιωτικούς συντάκτες στην παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων της Γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας που

θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 7-10 Νοεμβρίου.

«Δυστυχώς η επίδειξη του Demo δεν πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου μετά το πέρας της παρέλασης», σημείωσε ο Αρχηγός για να προσθέσει: «Εμείς δεν το έχουμε ξεχάσει. Το έχουμε αφήσει ως υποχρέωση της ΠΑ προς τους δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς φίλους. Είναι δέσμευσή μας. Θα το πράξουμε όμως το Σάββατο στις 9 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, οπωσδήποτε» τόνισε ο πτέραρχος (Ι) Τουρνάς.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην εμφάνιση των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ στην παρέλαση τόνισε τα εξής: «Η εμφάνιση ήταν συγκλονιστική, γιατί ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Τέσσερις τριάδες, που απογειώθηκαν από διαφορετικά αεροδρόμια της Ελλάδος, έφτασαν τη συγκεκριμένη ώρα, στο συγκεκριμένο σημείο συγκεντρώσεως, και σχημάτισαν ένα κανονικό COMAO (=Συνδυασμένη Αεροπορική Επιχείρηση), που πέρασε τη στιγμή που έπρεπε πάνω από την παρέλαση, όταν από κάτω διέρχονταν η Πολεμική Σημαία της Σχολής Ικάρων μπροστά από τους επισήμους. Και όλα αυτά «αόρατα, λόγω της νέφωσης που άρχιζε από τα 700 πόδια και έφταναν μέχρι τα 1.200 πόδια. Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα και εγώ που έχω χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό μου, όταν άκουσα το θόρυβο των κινητήρων των αεροσκαφών ένοιωσα πραγματικά πολύ υπερήφανος για τους πιλότους μας» σημείωσε ο Αρχηγός καταφανώς υπερήφανος για ότι πέτυχαν οι πιλότοι του.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα αν έχει λάβει τα χρήματα της δωρεάς που αντιστοιχούσαν στα καύσιμα των αεροσκαφών, ο Αρχηγός απάντησε χαμογελώντας ότι δεν έχει πάρει τίποτα αλλά και ότι οι πτήσεις δεν κόστισαν τίποτα αφού εντάσσονταν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΑ και οι πιλότοι «έβαλαν» κανονικές εκπαιδευτικές ώρες πτήσεως σε συγκεκριμένες αποστολές που «γράφουν» κάθε μήνα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα