Αρχηγός ΓΕΑ: "Η εκπαίδευση είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύει μια χώρα"

Παρουσιάστηκαν σήμερα στις μονάδες τους για περαιτέρω εκπαίδευση στα ελικοφόρα αεροσκάφη και στα ελικόπτερα των Μοιρών Αεροπορικής Υποστηρίξεως οι νέοι Ανθυποσμηναγοί (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας της 84ης Σειράς Ιπταμένων, οι οποίοι εβδομάδα περάτωσαν την πτητική τους εκπαίδευση προκεχωρημένου σταδίου στην 120 Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (120 Π.Ε.Α.) της Καλαμάτας και έλαβαν τα αποφοιτήριά τους στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά πριν μερικές ημέρες.

Οι

υπόλοιποι συνάδελφοί τους, οι οποίοι θα υπηρετήσουν σε πολεμικές Μοίρες αεριωθουμένων μαχητικών αεροσκαφών, θα παραμείνουν στην 120 Π.Ε.Α., προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο τελευταίο – επιχειρησιακό στάδιο – αυτής, προτού και αυτοί με τη σειρά τους τοποθετηθούν στις πολεμικές Μοίρες, που θα συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΑ, κατά την τελετή της αποφοιτήσεώς τους, απένειμε στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Κοντοφάκα, τους επαίνους και τα βραβεία καθότι πρώτευσε στην ακαδημαϊκή, στρατιωτική και πτητική εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός στην Ημερήσια Διαταγή του, μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στην εκπαίδευση του προσωπικού, τόνισε ότι «στην Π.Α. φροντίζουμε για τη διαρκή και αδιάλειπτη εκπαίδευση του προσωπικού μας, για τη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας, έτσι ώστε να δημιουργούμε άριστους επαγγελματίες και άξιους μαχητές – νικητές σε όλα τα επίπεδα και στους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Εξάλλου, η εκπαίδευση είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να επενδύει μια χώρα ή ένας οργανισμός, ιδιαίτερα στις δύσκολες καταστάσεις, σε περιόδους κρίσης, ακόμη και στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών».

Τέλος, ο Αντιπτέραρχος (Ι) Τουρνάς καταλήγοντας την Η.Δ.του και αναφερόμενος στην αποστολή των νέων Αεροπόρων και γενικότερα όλων των Αεροπόρων, τόνισε τα εξής: «Να υπενθυμίζετε στους εκπαιδευομένους ότι δεν κάνουν απλά ένα επάγγελμα αλλά επιτελούν λειτούργημα. Υπάρχουμε ως Αεροπόροι γιατί για εμάς υπάρχει αποστολή, που είναι η διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας και των συμφερόντων της πατρίδας μας. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να διατηρούμε μια ισχυρή Π.Α., που προβάλλεται ως μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη και μπορεί να εγγυάται την εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανασυγκρότηση».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα