Απόβαση 100 λαθρομεταναστών σε κοσμική παραλία της Ρόδου

Σαν απλοί ταξιδιώτες αποβιβάσθηκαν σήμερα στις 7 το πρωί από δουλεμπορικό σκάφος στην παραλία «Βαγιές» στο Χαράκι Ρόδου, περίπου 100 Σύριοι πρόσφυγες. Οι 72 εξ’ αυτών συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων είναι 20 παιδιά και 2 γυναίκες σε προχωρημένη κύηση.

Λίγη ώρα αργότερα, ανοιχτά της Ρόδου εντοπίστηκε το ιστιοφόρο, από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που «όργωναν» την περιοχή. Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθησαν και οι δυο διακινητές. Πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Σύριο.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Top

Fm ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μασσάρων Σπύρος Καλούδης, είπε πως «5 από τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στο καφενείο του χωριού να απολαμβάνουν τον καφέ τους».

Ο κ. Καλούδης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός, πως οι πρόσφυγες δεν ήταν ταραγμένοι, αφού όπως κάποιοι είπαν είχαν ήδη ενημερωθεί για την φιλοξενία που θα τους περίμενε μόλις έφταναν στην Ελλάδα.

Ήδη οι δυο εγκυμονούσες, μια ηλικιωμένη και ένας νεαρός που έφερε κάταγμα στο δεξί πόδι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ και οι υπόλοιποι τμηματικά θα μεταφερθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή fmtop.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα