Απολύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο (;)

Μειώνονται το τελευταίο διάστημα τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής του, μετά από δέκα χρόνια στην Ηρώδου Αττικού. Πριν από λίγες ημέρες αναχώρησε για Λονδίνο η επί σειράν ετών ιδιαιτέρα του, Ελένη Γοδεβένου, η οποία υπηρετούσε στο Προεδρικό Μέγαρο από το 2007. Η οικογένεια της κ. Γοδεβένου κατάγεται από την Ηπειρο και συνδέεται δεκαετίες τώρα φιλικά με τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος γι’

αυτόν τον λόγο εμπιστεύτηκε μια τόσο σημαντική θέση στην πρώην συνεργάτιδά του, που πλέον βρίσκεται στην πρεσβεία μας στη βρετανική πρωτεύουσα, δίπλα στον πρέσβη, Κωνσταντίνο Μπίκα.

Το συγκεκριμένο πόστο θεωρείται εξαιρετικό και αποτελεί την επιβράβευση της κ. Γοδεβένου για τις υπηρεσίες που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στον κ. Παπούλια, ενώ στη θέση της ανέλαβε καθήκοντα μια νεαρή υπάλληλος της Προεδρίας, η οποία προσελήφθη πριν από λίγα χρόνια. Την ίδια ώρα, ξεκίνησε και στην Ηρώδου Αττικού η διαδικασία ελέγχου των πτυχίων και των μεταπτυχιακών τίτλων που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί, ύστερα από αρκετά κρούσματα πλαστών δικαιολογητικών σε άλλους δημόσιους φορείς.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και χωρίς προβλήματα, αφού ένα ζήτημα που προέκυψε πριν από μερικά χρόνια με υπάλληλο που δεν είχε το πτυχίο που είχε δηλώσει… διευθετήθηκε τελικά με την αλλαγή στη βαθμολογική και μισθολογική της κλίμακα. Ο Πρόεδρος, ο οποίος επέστρεψε από το Βερολίνο, όπου μετά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του έμεινε μερικές επιπλέον μέρες στο σπίτι της κόρης του κι έκανε και ένα προγραμματισμένο τσεκ απ, έχει δώσει αυστηρές εντολές να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Κι αυτό γιατί δεν θέλει σε καμία περίπτωση στη λήξη της θητείας του να υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό που θα μπορούσε να δώσει λαβή για κακόβουλα σχόλια, όπως συνέβη πριν από λίγα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα