Απολύσεις-ρεκόρ από το Δημόσιο το 2014

Συνολικά 695 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν μέσα στο 2014, για ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, ενώ κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) απομακρύνθηκαν 133, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, το οποίο τονίζει ότι η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αποδίδει σημαντικό αποτέλεσμα και «εδραίωσε την αντίληψη ότι η εποχή της ατιμωρησίας παρήλθε ανεπιστρεπτί, τα τρία προηγούμενα χρόνια είχαν απομακρυνθεί για τους ίδιους λόγους συνολικά

351 υπάλληλοι.
Με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο δράσης μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες κατά της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης. Αποδείξαμε ότι αυτό που έλειπε από τη Δημόσια Διοίκηση ήταν η πολιτική βούληση, η οργάνωση και η εισαγωγή δομών και διαδικασιών που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων ελέγχου. Αυτή τη μάχη, με τη στήριξη των πολιτών, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, καθώς έχουμε σύμμαχο τη σιωπηλή, αλλά συντριπτική, πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, που στήριξαν έμπρακτα το σχέδιο αυτό και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων του. Η Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει να γυρίσει σε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, που θα τη βυθίσουν στην ανυποληψία».

Keywords
Τυχαία Θέματα