Απώλειες στη Wall Street

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκαν τα συμπεράσματα της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Fed μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τον τερματισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων και τη διατήρηση του guidance για τα επιτόκια.

Η αντίδραση των επενδυτών ήταν ψύχραιμη καθώς οι αποφάσεις της Fed δεν έκρυβαν

εκπλήξεις με συνέπεια οι απώλειες των δεικτών να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 16.974,31 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,14% στις 1,982,30 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,33% στις 4.549,23 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P έχει ανακάμψει συνολικά 6,5% από το χαμηλό 6 μηνών στις 15 Οκτωβρίου.

Από πλευράς τίτλων, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή του Facebook (-6%) καθώς η διοίκηση προέβλεψε τη μικρότερη αύξηση εσόδων από το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Επιπλέον ο τίτλος της Gilead Sciences υποχώρησε 1,5% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα η μετοχή της US Steel Corp. εκτοξεύτηκε 9,5% καθώς τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα του ομίλου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,55 δολ., σημειώνοντας πτώση 7,6% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε οριακά στα 21,70 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ανέκαμψε έναντι του ευρώ μετά από τριήμερη πτώση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τερματισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων γύρισε ανοδικά (0,7%) το δολάριο σε σχέση με το ευρώ στο 1,2647.

Επιπλέον το αμερικανικό 10ετές ομόλογο ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,32%, μετά τις θετικές προοπτικές που βλέπει η Fed για την αμερικανική οικονομία.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 82,01 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,3% στα 1.213 δολ./oz.

Keywords
Τυχαία Θέματα