Αποκάλυψη σοκ! Έστησαν δολοφονική ενέδρα σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Δολοφονική ενέδρα σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ιράκ, δυτικά της Βαγδάτης, στήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ειδικότερα, ένοπλοι που είχαν μεταμφιεστεί σε στρατιώτες, άρχισαν να πυροβολούν, ενάντια στο κομβόι , το οποίο μετέφερε τον αντιπρόεδρο Σαλέχ Αλ Μουτλάκ αλλά και άλλους αξιωματούχους .
Από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ της φρουράς του αντιπροέδρου και των ένοπλων, έχασε τη ζωή του ένα από τα μέλη της φρουράς, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο BBC, πηγή των αρχών ασφαλείας του Ιράκ.
Υπενθυμίζεται, πως η συγκεκριμένη

ενέδρα, στήθηκε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην αραβική χώρα.
Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη του χτυπήματος . Ισλαμιστές μαχητές έχουν στοχοποιήσει πολλές φορές κρατικούς αξιωματούχους προσπαθώντας να υπονομεύσουν την κατά κύριο λόγο σιιτική κυβέρνηση του Νούρι Μαλίκι.
Ο σουνίτης πολιτικός Ταλάλ Αλ Ζομπάιε συνόδευε τον κ. Μουτλάκ, επίσης σουνίτη, καθώς και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, σε επίσκεψη σε χωριά της περιοχής του Αμπού Γκράιμπ.
Μετά την ανταλλαγή πυρών, οι ένοπλοι διέφυγαν.
Τόσο ο κ. Ζομπάιε όσο και ο κ. Μουτλάκ έχουν καλέσει επανειλημμένα τους Ιρακινούς πολιτικούς να αφήσουν στην άκρη τις εθνοθρησκευτικές διαφορές και να προστατεύσουν το ιρακινό έθνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα