Αποχώρηση της ΝΔ , σχεδιάζει ο Σαμαράς

Εντολή να μαζέψει τον κομματικό μηχανισμό, εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς στον γραμματέα του κόμματος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους προέδρους ΝΟΔΕ, κάτι που οι καλά γνωρίζοντες λένε πως δεν έπαψε ποτέ να το κάνει, αφού πάντα είχε επαφή με τον κομματικό μηχανισμό.

Η πρόταση του γραμματέα του κόμματος

για να ψηφίσει η Πολιτική Επιτροπή για το αν θα πρέπει να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή, φαίνεται να μην ακούγεται άσχημα στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πρέπει να κάνει. Είναι βέβαιο πως οι πέριξ του, κλείνουν προς την άποψη του «όχι», καθώς δεν ανήκουν στην λεγόμενη συναινετική γραμμή. Από την άλλη υπάρχει ήδη μία ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, πάνω από 15 βουλευτές, που ήδη λένε πως είναι υπέρ του «ναι». Η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ ωστόσο περιμένει τις κεντρικές αποφάσεις και το «που θα πάει το κλίμα , όπως γίνεται πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις. Κομβικό ρόλο φυσικά στην τελική απόφαση, θα έχει ο Κώστας Καραμανλής.

Κύκλοι τόσο της Συγγρού, όσο και της Παναγή Κυριακού, θεωρούν δεδομένο πως ο Αντώνης Σαμαράς παραμονές της συμφωνίας, θα σηκώσει το τηλέφωνο για να ζητήσει την γνώμη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε συνομιλητές του εκφράζει την πεποίθηση πως η ΝΔ , θα πρέπει να στηρίξει , ως κόμμα ευθύνης, την ευρωπαική πορεία της χώρας.

Το ερώτημα είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς, θα ακούσει την όποια προτροπή του Κώστα Καραμανλή ή θα αποφασίσει να τραβήξει την δική του γραμμή. Το τελευταίο δεν αποκλείεται , με αρκετούς που γνωρίζουν καλά τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά να λένε πως δεν αποκλείεται η ΝΔ να αναζητήσει κάποιο πρόσχημα και τελικά να αποχωρήσει από την συγκεκριμένη ψηφοφορία, καθώς δεν θέλει να πάρει το βάρος ούτε του "ναι" , ούτε του "όχι"

Keywords
Τυχαία Θέματα