Πήρε τη ΝΔ και έφυγε ο Μητσοτάκης από τη Βουλή

Την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου του Γιώργου Κατρούγκαλου ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλοντας όργιο ρουσφετολογικών και φωτογραφικών τροπολογιών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου επισημαίνοντας πως δεν είναι απάντηση Υπουργού να λέει πως δεν είναι και σίγουρος για το αν οι τροπολογίες που κάνει δεκτές προκαλούν δημοσιονομική επιβάρυνση.

Έχοντας ακούσει τον Υπουργό Νίκο Βούτση να κάνει λόγο για τροπολογίες

που αφορούν σε ταλαιπωρημένους πολίτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε εκτενή αναφορά στην τροπολογία με την οποία αίρεται το αξιόποινο δημάρχων οι οποίοι δεν άσκησαν τα απαιτούμενα ένδικα μέσα σε υποθέσεις συμβασιούχων:

«Ταλαίπωροι πολίτες είναι οι δήμαρχοι που δεν προστάτευσαν τα συμφέροντα του δημοσίου; Παρέβησαν τον νόμο κι εσείς τους δίνετε άφεση αμαρτιών» είπε και είπε ξεκάθαρα ότι κάποιοι από αυτούς τους δημάρχους ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου του κ. Κατρούγκαλου. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτίζει λιθαράκι λιθαράκι το πελατειακό κράτος καθώς το μόνο παιχνίδι που ξέρει να παίζει είναι το παιχνίδι των πελατειακών διευθετήσεων.

Απαντώντας ο Γιώργου Κατρούγκαλου είπε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τους θύτες να κατηγορούν τα θύματα της πολιτικής τους, ενώ το Ποτάμι απάντησε στην κυβέρνηση με αίτημα 15 ονομαστικών ψηφοφοριών για τις τροπολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα