Από το Ακριτικό Ορμένιο στη Γαύδο με ένα ποδήλατο

Ένα πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα ριψοκίνδυνο ταξίδι από το ακριτικό Ορμένιο και τερματισμό την πανέμορφη Γαύδο, νοτιοδυτικά της Κρήτης θα επιχειρήσουν 3 ερασιτέχνες ποδηλάτες τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος για τους Θανάση Τσάκλα, Ελένη Λυγερού και Αποστόλη Τσάκλα, που θα τους ζήλευαν και οι πιο έμπειροι αθλητές για την τόλμη και το πείσμα τους. Η ομάδα είναι έτοιμη για τον ΑΘΛΟ 1.000 μιλίων από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική

Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Σύντροφος στην προσπάθειά τους και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND αλλά και όλοι όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το Σύλλογο στέλνοντας απλά ένα SMS σε 5ψήφιο που θα ανακοινωθεί σύντομα ή κάνοντας απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Ο «Άθλος» ξεκινά στις 10 Αυγούστου από το βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το Ορμένιο και μέχρι τις 21 Αυγούστου, οι τρεις ποδηλάτες θα περάσουν από διάφορες πόλεις της χώρας όπως Καβάλα, Λιτόχωρο, Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Κόρινθος, Μαλέα, Ελαφόνησος, Κύθηρα, Χανιά, Σφακιά για να τερματίσουν Γαύδος. Την απόσταση 1.000 μιλίων θα την καλύψουν σχεδόν εξολοκλήρου πάνω σε ποδήλατα με εξαίρεση όταν κάνουν ορειβασία ως την κορυφή του Ολύμπου (2918 μ.), τρέξιμο στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας (42.195 μ.) και Διάπλου από το Ακρωτήρι Μαλεα της Πελοποννήσου ως την Κίσσαμο και από τη Χώρα Σφακίων ως τη Γαύδο με φουσκωτή σχεδία "shuttle bike" με ποδοκίνιση.

«Με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, πίστη και κυρίως πειθαρχία στον εαυτό σου μπορείς να εκπληρώσεις οποιαδήποτε επιθυμία σου. Δική μου επιθυμία είναι να δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στον ΆΘΛΟ και να κρατήσουμε τη Φλόγα ζωντανή για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», ανέφερε ο πρωταγωνιστής και εμπνευστής του Άθλου, Θανάσης Τσάκλας.

Ο Θανάσης, έχει και στο παρελθόν ευαισθητοποιηθεί για παιδιά που έχουν ανάγκη και έχει ενισχύσει την Κιβωτό του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα κα. Μάλιστα έχει τιμηθεί για την προσφορά του. Από τις γνωστότερες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν είναι «Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος» και «Ο άνθρωπος που διέσχισε 15 χώρες σε 30 ημέρες με ένα ποδήλατο».

Keywords
Τυχαία Θέματα