Απειλείται η ζωή της συντρόφου του δολοφονηθέντος Νεμτσόφ

Η Ουκρανή σύντροφος του Μπόρις Νεμτσόφ, η οποία υπήρξε μάρτυρας του φόνου του φιλελεύθερου Ρώσου πολιτικού στη Μόσχα πριν μία εβδομάδα, έκανε γνωστό ότι δέχεται απειλές μετά την επιστροφή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία, η οποία πρόσθεσε ότι δόθηκε εντολή να ληφθούν μέτρα για να διασφαλισθεί η σωματική της ακεραιότητα.

«Στις 5 Μαρτίου 2015, η Άννα Ντουρίτσκαγια, μάρτυρας στην υπόθεση του φόνου του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, μετέβη στο αστυνομικό τμημα

της Μπίλα Τσέρκβα στην περιφέρεια του Κιέβου και δήλωσε ότι άγνωστοι απείλησαν τη ζωή της κατά τη διαμονή της στο σπίτι των γονιών της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Σόκιν, έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν η ζωή και η υγεία της Άννα Ντουρίτσκαγια», προστίθεται, ενώ άρχισε έρευνα για «απόπειρα φόνου».

Ο Αντρίι Ντεμαρτίνο, εκπρόσωπος της εισαγγελείας, διευκρίνισε ότι την προστασία της θα εξασφαλίσουν «ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας».

Το 23χρονο μοντέλο ήταν μαζί με τον 55χρονο Μπόρις Νεμτσόφ πάνω σε γέφυρα, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε με τέσσετις σφαίρες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αφού ανακρίθηκε από τους Ρώσους ερευνητές, της επετράπη να φύγει από τη Ρωσία για να επιστρέψει στο σπίτι της στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα