Αντωνίου: "Δυνατός μπροστά και πιεστικός ο ΠΑΟ, με δυνατές πλευρές ο Ολυμπιακός"

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και τεχνικός διευθυντής την περίοδο της πολυμετοχικότητας, Κώστας Αντωνίου μίλησε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για το μεγάλο αυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Για το αν

η παρούσα κατάσταση των ομάδων, θα παίξει ρόλο στο ντέρμπι:
"Τα ντέρμπι είναι παιχνίδια ιδιαίτερης ψυχολογίας. Το καθένα έχει το δικό του χρώμα και το δικό του χαρακτήρα και πολλές φορές δεν παίζουν ρόλο, ούτε η φόρμα, ούτε το ρόστερ, αλλά μόνο η συγκεκριμένη στιγμή. Γενικότερα πάντως, ένα ντέρμπι κρίνεται απο την ποιότητα των ομάδων και απο το ποιός έχει τη μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Σε αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ ψηλά κίνητρα για να πάρει τη νίκη, διότι είναι έξι βαθμούς πίσω και έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να βάλει προβλήματα στον αντίπαλο του και να τον φορτώσει με άγχος για τη συνέχεια. Πέρα απ' όλα αυτά όμως, ξέρουμε όλοι στον Παναθηναϊκό, πως μια τέτοια νίκη ούτως η άλλος είναι απο αυτές που ομορφαίνουν τη χρονιά".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη έδωσε ματς για το Γιουρόπα:
"Σε ότι αφορά την κούραση, σίγουρα όταν έχεις ένα ματς ενδιάμεσα, δυσκολεύει τα πράγματα. Απ' την άλλη όμως ένας οργανισμός σε 48 ώρες επανέρχεται και νομίζω ότι είναι κυρίως πνευματική η κούραση και παίζει ρόλο πως την διαχειρίζεται ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν το συγκεκριμένο ματς θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τον Ολυμπιακό. Όλα μπορούν να συμβούν. Για τον Παναθηναϊκό πάντως, νομίζω ότι είναι καλό που προηγήθηκε αυτό το παιχνίδι, καθώς σε αυτό, φανερώθηκαν κάποιες αδυναμίες του Ολυμπιακού, όπως π.χ. όταν δέχθηκε μεγάλη πίεση και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, ή ακόμα φάνηκε, πως είναι μια ομάδα που δεν της αρέσει και πολύ να μαρκάρει".

Για την εικόνα που περιμένει αύριο, απο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ:
Παναθηναϊκός έχει κάποια στοιχεία που τον διακρίνουν γενικότερα τα τελευταία χρόνια και όσο είναι στο τιμόνι του ο Αναστασίου, όπως η μεγάλη πίεση που ασκεί και ο υψηλός ρυθμός που κρατάει στο παιχνίδι. Νομίζω ότι και αύριο ο Παναθηναϊκός θα πιέσει σε όλο το γήπεδο". Είναι πολύ δυνατός στην επίθεση και όπως προείπα του αρέσει να πιέζει και να μαρκάρει περισσότερο. Ο Ολυμπιακός απ' την άλλη, έχει παίκτες στις περισσότερες γραμμές που είναι τεχνίτες και έχει και δυνατές πλευρές με γρήγορους ποδοσφαιριστές, που έχουν υψηλή τεχνική, αν και γενικά δεν τους αρέσει να μαρκάρουν τόσο πολύ".

Για τις διαφορές του σημερινού ΠΑΟ, απο την εποχή της πολυμετοχικότητας
"Τότε υπήρχε μια ομάδα με πολλές προσωπικότητες, που μπορούσαν να σου αλλάξουν το παιχνίδι ή το αποτέλεσμα σε κάθε στιγμή του αγώνα, ανεξάρτητα με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Τώρα αυτή η ομάδα είναι με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, που όμως έχει κάνει μια πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια τα τελευταία δυο χρόνια και προσπαθεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά. Τα στοιχεία της είναι η ομαδικότητα, η συνολική προσπάθεια και έχει και κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι υψηλού επιπέδου, όπως ο Μπέργκ".

Για το αν είχε τελειώσει άδοξα το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας:
"Το μόνο κακό της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ότι θα μπορούσε να είχε τελειώσει ένα δυο χρόνια αργότερα και ο Παναθηναϊκός να είχε κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι θα είχαμε βάλει αρκετά προβλήματα στους αντιπάλους μας, αν αυτή η προσπάθεια είχε συνεχιστεί για κάνα δυο χρόνια ακόμα".

Για το αν του είχε μείνει κάποια πικρία απο τότε
"Όχι, όχι, είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέρασα και απο αυτή τη θέση και αν κρίνουμε έξω απο τις διάφορες υποκειμενικές οπτικές που έχει ο καθένας και δούμε τα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός πήγε στους 16 του Τσάμπιονς Λίγκ, πήγε στους 16 του Γιούροπα Λίγκ, πήρε ντάμπλ, έκοβε 30.000 διαρκείας, έφερε μεγάλους παίκτες που δεν έχουμε δει στην ιστορία του μέχρι τώρα και θεωρώ ότι αυτά είναι γεγονότα, δεν είναι απλά έκφραση γνώμης".

Για όσα είχαν ακουστεί για σπατάλες και κακοδιαχείριση
"Όχι δεν είχαν γίνει σπατάλες. Υπήρχε ένα υψηλότερο μπάτζετ απο το σημερινό και το οποίο έφερνε και τα ανάλογα έσοδα και αρκεί να δει κάποιος τους ισολογισμούς της ομάδας της περιόδου εκείνης και μπορεί να καταλάβει τι γινότανε".

Keywords
Τυχαία Θέματα