Αντιπτέραρχος Βαίτσης: "Εκπαιδεύσου, όπως θα πολεμήσεις"

«Εκπαιδεύσου, όπως θα πολεμήσεις». Σε αυτό το σαφέστατο μήνυμα του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαίτση, που τόνισε ο ίδιος στη σύντομη ομιλία του μετά το πέρας της μεγάλης ασκήσεως/επιδείξεως της Πολεμικής Αεροπορία «Καμπέρος 2014» στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσώνος, μπορεί να συμπυκνωθεί η πεμπτουσία της χθεσινής ασκήσεως.

Μία φιλοσοφία ενεργείας και δράσεως, που είχε τεθεί με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο κατά την προ διμήνου παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και

Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά στην τελική φάση της άλλης μεγάλης ασκήσεως «Ηνίοχος 2014» στο ΚΕΑΠ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδος, και υλοποιείται κατά γράμμα.

Η σύντομη ομιλία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρ.Βαίτση έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης «Καμπέρος 2014», η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν.

Ήταν μία επίπονη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, σε συνέχεια της άσκησης «Ηνίοχος 2014», κατά την οποία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά τόσο η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού της ΠΑ, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είμαι βέβαιος, ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους εκείνους που σχεδίασαν, προετοίμασαν, συντόνισαν και εκτέλεσαν την άσκηση "Καμπέρος 2014". Συνεχίζουμε την προσπάθεια προσηλωμένοι στην αρχή «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις», για να διατηρήσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία ψηλά, εκεί που το καθήκον και το χρέος προς την πατρίδα μας ορίζει.

Μπράβο σε όλους σας.»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα