Άνοιξε και επίσημα η κουβέντα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Του Γιώργου Σιαδήμα

Ιδεολογική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς παράταξης παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση της ΔΑΠ.

" Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά, με τα βασικά χαρακτηριστικά της Χαλκιδικής " υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι Κωνσταντίνος Καραμανλής μίλησε για ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό.

" Το θέμα είναι να συζητήσουμε, όχι να κάνουμε μια Συνδιάσκεψη που δεν θα ακούσει

κανείς τίποτα ", είπε απαντώντας έτσι στον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας παράλληλα Έκτακτο Συνέδριο.

" Θα επιδιώξουμε να πάμε σε όλη την Ελλάδα να κάνουμε χρήσιμο διάλογο για να καταθέσουμε πρόταση στον ελληνικό λαό, που δεν θα είναι μόνο πρόταση εξόδου από την κρίση " είπε μεταξύ των άλλων η πρώην υπουργός προαναγγέλοντας ουσιαστικά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Για πολλούς η χθεσινή εκδήλωση ανοίγει και επίσημα τη διαδικασία εντός ΝΔ, όπου θα κορυφωθεί με την επικείμενη συμφωνία. Αφού εκεί μια σειρά από κορυφαία γαλάζια στελέχη έχουν αποφασίσει να υπερψηφίσουν.

Εξάλλου τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Ευάγγελος Αντώναρος που ήταν και αυτός ομιλητής στην εκδήλωση υποστήριξαν πως πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία.

Πάντως η Συγγρού δεν έχει πάρει θέση για την συγκεκριμένη εκδήλωση αν και στέλεχος που ανήκει στην ηγετική ομάδα έλεγε πως " το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, εχει κλείσει στα όργανα του κόμματος .. " .

Όλα δείχνουν πως η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους θα αποτελέσει την αφορμή για νεα εσωκομματική αντιπαράθεση μεσα στη ΝΔ, με φόντο πάντα την ηγεσία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα